Πολιτικη

Εκτός Κέντρων Κοινότητας η Αρκαδία!

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. δράση που στοχεύει στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης σε αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

 

Όπως ανακοίνωσε η κ. Νικολάκου στο Περιφερειακό  Συμβούλιο της 2ας Οκτωβρίου, από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι τρεις. Κορινθία και Αρκαδία είτε δεν ενδιαφέρονται (Κορινθία) είτε δεν κατέθεσαν κατάλληλη πρόταση, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της αντίστοιχης πρόσκλησης ενδιαφέροντος (Αρκαδία).

 

To θέμα είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, χωρίς, μέχρι τώρα, να υπάρχει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η κ. Νικολάου δήλωσε πως αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθεί και η Αρκαδία στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Ο κ. Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε πως όλα τα κακώς κείμενα οφείλονται στην πολιτεία της Περιφερειακή Αρχής που επιμένει να μην αποδέχεται τον αποκεντρωτικό χαρακτήρα της δράσης, θέλοντας να δημιουργήσει τα Κέντρα σε πρωτεύουσες Νομών αποκλειστικά, ενώ, παράλληλα, επιδεικνύει αυταρχισμό, θέλοντας να αναλάβει εξ ολοκλήρου την εφαρμογή ενός προγράμματος που δεν την αφορά. Τέλος, ευχήθηκε να μην αποδειχθεί επιζήμιο το "ρίσκο" της πλειοψηφίας του Συμβουλίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.