Πολιτικη

Kαμίνης: Δεν υπάρχει πολυτέλεια για σκυλοκαυγάδες! (photos)

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τρίτη, 3 Οκτώβρη, ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Γιώργος Καμίνης.

 

Ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε  περιοδεία στην Πελοπόννησο και, μάλιστα, λίγο έξω από τη Σπάρτη, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με άλλο όχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ούτε ο ίδιος ούτε οι συνοδοί του. Μόνη συνέπεια η μικρή καθυστέρηση στις προγραμματισμένες του συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Κατόπιν, πριν αναχωρήσει για την Αργολίδα, έδωσε ομιλία σε πολίτες στο ξενοδοχείο "Mainalon Resort".

 

Ο υποψήφιος ηγέτης της Κεντροαριστεράς, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το "πολυσυλλεκτικό" και μετριοπαθές  πολιτικό  του προφίλ, εστίασε στην ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις, μέσα στην ίδια την Κεντροαριστερά αλλά και με άλλους πολιτικούς χώρους.

 

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλους συνυποψηφίους του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τον Σύριζα είτε με τη ΝΔ, αρκεί, όπως τόνισε, αυτά τα δυο κόμματα να αποκτήσουν ξεκάθαρη φυσιογνωμία και η όποια συνεργασία να έχει σοβαρή και σαφώς καθορισμένη βάση.

 

Επιπρόσθετα, είπε πως πρέπει βρεθεί ένα κέντρο βάρους στο πολιτικό μας σύστημα και να επανέλθει η πολιτική συζήτηση στα πραγματικά προβλήματα των ελλήνων πολιτών και τους τρόπους επίλυσής τους. Χαρακτηριστικά δε, δήλωσε: "Δεν μπορεί να είναι πρώτη είδηση αν πήγε και τι έκανε ο κ. Καμμένος στο καζίνο του Λονδίνου!"

 

Φυσικά, ο κ. Καμίνης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, προερχόμενος από την τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρεί πως είναι σε θέση να επικοινωνεί με αμεσότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο με τους πολίτες, καθώς, όπως τόνισε, "Η αυτοδιοίκηση λογοδοτεί κάθε μέρα".

 

Σε αυτό, είχε συμφωνήσει απολύτως και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, κατά τη θεσμική συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης "χαιρέτισε" την πρωτοβουλία και την υποψηφιότητα Καμίνη, λέγοντας πως "Αποτελεί πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα σημαντική κίνηση που σηματοδοτεί μια καινούργια αντίληψη στην πολιτική ζωή του τόπου, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος".

 

Xαρακτηριστικές αποστροφές της ομιλίας του κ. Καμίνη ήταν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω:

 

"Ότι καλό έγινε στη χώρα, έγινε από το ΠαΣοΚ. Και το λέω εγώ, που δεν υπήρξα ποτέ οργανωμένο μέλος του, αλλά το ψήφισα πολλές φορές".

"Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για τη χρεωκοπία της χώρας. Ο Σύριζα το αποσιώπησε αυτό. Το ΠαΣοΚ πλήρωσε δυσανάλογο "τίμημα" για την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Ο εκτραχηλισμός της οικονομίας ήταν αποτέλεσμα της περιόδου 2004-2009."

"Όπου πηγαίνω, βλέπω κόσμο που συμμετέχει, ενδιαφέρεται, ρωτάει, ελπίζει. Δεν πρέπει να διαψεύσουμε αυτές τις ελπίδες."

"Υπάρχουν ορισμένες ανορθοδοξίες στη διαδικασία αυτής της εκλογής, αλλά δεν πρέπει να εμμένουμε στα διαδικαστικά, γιατί κουράζουν και ο κόσμος περιμένει να ακούσει και να δει λύσεις για τα προβλήματα που τον ταλανίζουν."

"Έγιναν και τεράστια σφάλματα (σ.σ από το ΠαΣοΚ), θα πρέπει να τα λέμε και αυτά στους πολίτες. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μια σταθερή και αξιόπιστη σχέση μαζί τους."

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.