Πολιτικη

KKE Αρκαδίας: "Η Παιδεία στο Σοσιαλισμό"

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Γιαννόπουλος Ανδρέας Γραμματέας της ΚΟΒ Τρίπολης του ΚΚΕ σχετικά με εκδήλωση για την Παιδεία που οργανώνει το ΚΚΕ.

 

"Με αφορμή από τα 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ)  Τρίπολης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα: «Η Παιδεία στο Σοσιαλισμό, οι θέσεις του ΚΚΕ». 

Με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως της εργασίας, της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και Παιδείας, της παροχής φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, της κατοικίας, της πρόσβασης στις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, έγιναν δικαίωμα για όλα τα λαϊκά στρώματα στη Σοβιετική Ένωση. Και όλα αυτά χάρις στις ενδογενείς δυνατότητες ανάπτυξης της σοσιαλιστικής οικονομίας. 

Προβλήματα που παραμένουν άλυτα σήμερα, 50 με 70 χρόνια μετά στον καπιταλισμό ήταν άγνωστα στο σοσιαλισμό, αφού αποτελούσε πρώτιστο ζήτημα, θεμελιώδη νόμο της συγκεκριμένης κοινωνίας,  η κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των ανθρώπων. 

Στο σοσιαλισμό εκείνης της εποχής όλοι είχαν εξασφαλισμένη εργασία, δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη και Παιδεία, παροχή φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, κατοικία, πρόσβαση στην πνευματική και πολιτιστική δημιουργία.  

Και στον τομέα της παιδείας συντελέστηκαν σημαντικά επιτεύγματα που αν αναλογιστεί κανείς σε ποια εποχή έγιναν, και σε τι συνθήκες αποκτάνε ιδιαίτερη αξία στο σήμερα που 10ετίες μετά σε καπιταλιστικές συνθήκες αυτά είναι ζητούμενα παρά την τεράστια ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας στο σήμερα. 

Τι εμποδίζει και δεν μπορούν να καλυφθούν στο σύνολο της κοινωνίας τέτοιες ανάγκες; 

Τι εμποδίζει την καθολική ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών από τη μητρότητα και την προσχολική αγωγή, στις βαθμίδες της εκπαίδευσης έως την εργασία, την επαγγελματική αποκατάσταση.

Τι εμποδίζει στο δικαίωμα στην εργασία, δουλειά με δικαιώματα. Μπορεί να επαλειφθεί η ανεργία;

Τι πρέπει να γίνει για να ικανοποιηθούν στο σήμερα τέτοιες ανάγκες.

 

Τέτοια ερωτήματα φιλοδοξούμε να απαντήσουμε στη εκδήλωση παρουσίαση που θα κάνουμε ως ΚΟΒ Τρίπολης του ΚΚΕ την Τετάρτη 11 Οκτώβρη με θέμα «Η παιδεία στο σοσιαλισμό. Οι θέσεις του ΚΚΕ» και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΚΑ. 

Η εκδήλωσή μας θα περιλαμβάνει 5 θεματικές ενότητες:

Προσχολική Αγωγή-Μητρότητα.

Το ενιαίο πολυτεχνικό σχολείο

Ανώτατη  Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.

Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Πρόσβαση στην παραγωγή."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.