Πολιτικη

Σοβαρές κατηγορίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Καμπόσος "φωτογραφίστηκε" ως υπεύθυνος για θανατηφόρα κρούσματα ελονοσίας, όπως και άλλοι παράγοντες της Αργολίδας!

 

Αιτία η μη συμμετοχή της ενότητας αυτής στο πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την αφορμή, πάντως, για να φθάσουμε σε τέτοιες δηλώσεις, εκ μέρους συμβούλων της περιφερειακή αρχής, προηγήθηκε η τοποθέτηση του αντιπολιτευομένου, κ. Ανδρέα Πουλά, ο οποίος, σε έντονο ύφος, χαρακτήρισε "φούμαρα" τα όσα υποστηρίζει η Περιφέρεια περί "επιτυχημένης κωνωποκτονίας", υπενθυμίζοντας πως υπήρξαν κρούσματα θανάτων λόγω ελονοσίας. Όπως δήλωσε ο εξ Αργολίδος προερχόμενος σύμβουλος και ιατρός στο επάγγελμα, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και δεν μπορεί να δεχθεί τις αιτιάσεις της πλειοψηφίας.

 

Εν μέσω αντεγκλήσεων, κυρίως μεταξύ του κ. Πουλά και της κ. Νικολάκου, αλλά και του Προέδρου του Συμβουλίου, κ. Στρατηγάκου- ο οποίος ζήτησε να "πέσουν" οι τόνοι-. Τότε, ακούστηκαν πολύ σοβαρές κατηγορίες, καθώς ο κ. Στεφανόπουλος,  εντεταλμένος σύμβουλός της παράταξης του κ. Τατούλη σε θέματα απασχόλησης και αλληλεγγύης, κατηγόρησε ευθέως το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών πως "Ακολούθησε το δικό του δρόμο και αυτό οδήγησε σε θανάτους!" Μάλιστα, χρησιμοποίηση το επώνυμο του κ. Δημάρχου με...μεταφορικό τρόπο ("(..) επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν τους καμπόσους (..)").

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης δήλωσε πως είναι σημαντικό να γίνεται μια ευρεία συζήτηση, περί αποτελεσματικότητας της Περιφέρειας. Αφού χαρακτήρισε "μίζερη" την αντιπολίτευση, επεσήμανε πως η επιτυχημένη θητεία της Περιφερειακή Αρχής οφείλεται στη δουλειά- "Ασχολούμαστε όλη την ημέρα με τα προβλήματα"-, ενώ είπε, χαρακτηριστικά, πως μακάρι να λειτουργούσε έτσι και η κεντρική πολιτική σκηνή.

 

O κ. Περιφερειάρχης αναρωτήθηκε, ρητορικά, για ποιο λόγο δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την αντιπολίτευση, ούτε καν στο θέμα της υιοθέτησης απλής αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατηγόρησε τους εκπροσώπους, κυρίως της μείζονος μειοψηφίας, για "μικροψυχία", ενώ τόνισε πως ήταν η ίδια η Περιφέρεια Πελοποννήσου που φρόντισε, με την προεργασία της, να εξασφαλίσει τους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι τελευταίοι αυτοί δεν δόθηκαν από τον..."ουρανό"!

 

Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας πόρων, ασχέτως προέλευσής τους. 

 

Τέλος, χαρακτήρισε "τραγικά" τα όσα ειπώθηκαν για την κωνωποκτονία, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Πουλά, τον οποίο κατηγόρησε για άγνοια και για προσπάθεια εκμετάλλευσης των κρουσμάτων ελονοσίας για μικροπολιτικούς λόγους. Φυσικά, δεν έμεινε και ο κ. Γόντικας στο..."απυρόβλητο", καθώς χαρακτηρίστηκε ως "κατά συνθήκη ψεύτης" και "ευρισκόμενος σε ένα πολιτικό αχταρμά 100 ετών", "παραγωγός Γοντικών σαματάδων μπροστά στην τηλεόραση", αλλά και "όργανο αυτών που θέλουν να πάρουν έργα για τον εαυτό τους".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.