Πολιτικη

Ραντεβού Τατούλη - Στουρνάρα στο τέλος του μήνα

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του arcadia 938, θα είναι ο ρόλος που θα παίξει η Τράπεζα της Ελλάδος στη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας!

 

Να σημειώσουμε πως ήδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Sparkasse, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και διαφόρων ιδιωτών. 

 

Η συνάντηση του κ. Τατούλη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας γιατί ο τρόπος με τον οποίο θα συμμετάσχει στη νέα τράπεζα ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της χώρας είναι αποφασιστικής σημασίας.

 

Το γεγονός αποκτά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες εξαγγελίες και δεσμεύσεις του κ. Τατούλη περί ενεργειακής αυτονομίας, καθώς καθίσταται όλο και προφανέστερος ο σχεδιασμός που προσπαθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να υλοποιήσει.

 

Θα πρέπει να πούμε πως μια Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Τράπεζα θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να προχωρά στη δανειοδότηση τοπικών επιχειρήσεων με ευνοϊκότερους όρους απ' αυτούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.