Πολιτικη

Τσιαμούλος: "Αν δεν απομακρυνθούν οι κεραίες, να μην παραχωρούμε χώρους στα χωριά!"

Μια πρόταση αντίδρασης απέναντι στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Τρίπολη, πρότεινε ο κ. Τσιαμούλος.

 

Συγκεκριμένα, είπε να αποφασίζει αρνητικά το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με αιτήσεις εταιρειών που ασχολούνται με το αντικείμενο, για παραχώρησεις σημείων σε χωριά.

 

Αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Τσιαμούλος, θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης απέναντι στις εταιρείες, προκειμένου να απομακρύνουν τις κεραίες από τον αστικό ιστό της πόλης.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, από την άλλη, δήλωσε πως: "Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τη δημόσια υγεία και να εξασφαλίσουμε πως τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Αν είναι ανάγκη, μπορούμε να συνεργαστούμε είτε με το Πανεπιστήμιο είτε με κάποιον ιδιώτη που κάνει μετρήσεις".

 

O κ. Παπαχρόνης, μέλος της παράταξης του κ. Παυλή, πρότεινε να μην καταφεύγουν σύμβουλοι και πολίτες σε εικασίες αλλά να ακολουθηθεί η πρέπουσα διαδικασία των απαραιτήτων μετρήσεων, αλλά να προσεχθούν και οι πιθανές συνέπειες μιας απομάκρυνσης των κεραιών από τον αστικό ιστό της Τρίπολης. 

 

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, κ. Θεοδωρακόπουλος, ζήτησε από όλους τους δημότες να ελέγχουν αν κάποια κεραία έχει πάρει νόμιμη αδειοδότηση και να ενημερώνουν κατόπιν το Δήμο, αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.