Πολιτικη

Παυλής: "Να πάτε ν΄αλλάξετε τη νοοτροπία της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Σμυρνιώτη!"

"Ξέρω πως δεν θα πάρω πάλι απαντήσεις αλλά οφείλω να ρωτήσω κάποια πράγματα."

 

Με τον "αφορισμό" αυτό, ξεκίνησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Σμυρνιώτης, τη διαδικασία των ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή.

 

Ειδικότερα, ζήτησε να μάθει, με εμφανή ειρωνική διάθεση, αν θα γίνει κανένα έργο ή θα μείνει ο Δήμος απλά στη διαπίστωση των προβλημάτων και στην καταμέτρηση του πλάτους και μήκους των λακούβων...

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης έκανε αναφορά και στο θέμα της ΚΕΔΗΤ, χαρακτηρίζοντας "γελοία" την κατάσταση και περιγράφοντας την επιχείρηση ως "ουσιαστικά ανύπαρκτη". 

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως δεν θυμάται να υπήρχε ποτέ απολύτως εύρυθμη λειτουργία της ΚΕΔΗΤ, τα τελευταία έξι χρόνια. Χαρακτήρισε "ατυχία" την ημέρα που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας η πρώην Πρόεδρος, κ. Μπρακουμάτσου, καθώς ήταν η ημέρα που επρόκειτο να προχωρήσει σε εξόφληση μισθών υπαλλήλων της. 

 

Όσον αφορά τις..."γούβες" και την απουσία έργων, ο κ. Παυλής είπε:  "Να πάτε να αλλάξετε τη νοοτροπία των υπαλλήλων, κ. Σμυρνιώτη", εννοώντας πως οι τελευταίοι αποδύονται σε ενέργειες που θα έπρεπε να γίνονται ταχύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η...δημοσιουπαλληλική νοοτροπία αποτελούν τροχοπέδη.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος περί ΚΕΔΗΤ κινήθηκε ο κ. Τζιούμης, κάνοντας τον κ. Δήμαρχο ν' απαντήσει πως το θέμα του ορισμού των ορκωτών είναι στην αρμοδιότητα της οικονομικής υπηρεσίας, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα στο να βρει επαγγελματίες του είδους πρόθυμους ν' αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο. Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος είπε πως η επιχείρηση έχει την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους υπαλλήλους της.

 

Ο κ. Τσιαμούλος, αφού ευχήθηκε "περαστικά" στην κ. Μπρακουμάτσου, χαρακτήρισε "τραγελαφική" την όλη κατάσταση με τους ορκωτούς λογιστές, ενώ τόνισε, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό ελαφρού τραυματισμού υπαλλήλων του δήμου εν ώρα υπηρεσίας, πως πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ρώτησε δε ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτά.

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως, ουσιαστικά, φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ είναι ενημερωμένοι περί αυτών.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.