Πολιτικη

Σπίρτζης: "Τέλος" στους σταθμούς διοδίων

Τις αλλαγές που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στον τρόπο πληρωμής των διοδίων στο εθνικό δίκτυο της χώρας ανέπτυξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

 

Όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης θα καταργηθούν τα διόδια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και οι οδηγοί θα πληρώνουν για τις διαδρομές τους μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα ή ειδικής συσκευής e-pass, ανάλογης με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα. 

 

"Θα έχουμε μια συσκευή στο αυτοκίνητό μας ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε στον αυτοκινητόδρομο" σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

 

"Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση", είπε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος πρόσθεσε πως "μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία".

 

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε πως θα υπάρχει το ανώτερο ποσό που προβλέπεται σήμερα για τη μέγιστη διαδρομή σε έναν εθνικό δρόμο, ενώ το ποσό θα μειώνεται όσο μικραίνει η διαδρομή ενός οχήματος. 

 

Αναφερόμενος στα φορτηγά, τόνισε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους στους παράπλευρους δρόμους είναι δεδομένη και δεν προόκειται να αλλάξει. "Δεν μπορεί τα ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και να κινδυνεύουν οι πολίτες μικρών οικισμών κοντά στο εθνικό δίκτυο από τις νταλίκες στους παράπλευρους δρόμους» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε "αστειότητα" το ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης διάφορων προϊόντων, επειδή οι μεταφορείς πληρώνουν διόδια.

 

Τέλος, όσον αφορά στους υπαλλήλους που απασχολούνται στα διόδια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως "οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού".

 

ΠΗΓH: in.gr 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.