Πολιτικη

Κατασκευή νηπιαγωγείων σε Κόρινθο και Μολάους

Με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 η κατασκευή πολυδύναμου νηπιαγωγείου πόλης Κορίνθου, όπως και η κατασκευή του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ. Κ. Μολάων

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

"Με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκε στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 η «Κατασκευή πολυδύναμου νηπιαγωγείου πόλης Κορίνθου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.200.000,00  € και δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων.

Η πράξη αφορά στην κατασκευή νέου πολυδύναμου νηπιαγωγείου στην πόλη της Κορίνθου προς μεταστέγαση των 2ου, 5ου, 8ου και 16ου Νηπιαγωγείων Κορίνθου, που στο σύνολο τους στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένους χώρους, με αρκετά υποβαθμισμένη κατάσταση υποδομής και εξοπλισμού.

Το συγκρότημα, σύμφωνα με το αντίστοιχο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα θα έχει δυναμικότητα 100 νηπίων σε συνολικό εμβαδόν Ε = 708,84 m² και θα περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας.

Επίσης στο δυτικό τμήμα του κτιρίου θα βρίσκεται η κεντρική είσοδος του νηπιαγωγείου που οδηγεί στην αίθουσα υποδοχής και το διάδρομο που οδηγεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ανατολικό τμήμα του νηπιαγωγείου. Γύρω από το χώρο αυτό θα στοιχίζονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί χώροι του νηπιαγωγείου όπως το γραφείο των νηπιαγωγών. Παράλληλα προβλέπονται 4 WC νηπίων, με 12 νιπτήρες και 4 λουτρά για τις ανάγκες των νηπίων. Τα WC θα διαθέτουν φυσικό και τεχνητό φωτισμό – αερισμό. Στους χώρους του WC θα αναρτηθεί ψευδοροφή ινοσανίδων με εσωτερική εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Τέλος προβλέπονται αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία και κουζίνα, λεβητοστάσιο με ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο, αποθήκη, 1 WC νηπιαγωγών και 1 WC για ΑΜΕΑ ΚΑΙ ημιυπαίθριο στεγασμένο χώρο. Οι χώροι έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να είναι άνετη η πρόσβαση και παραμονή για ΑΜΕΑ με επαρκή φωτισμό και αερισμό και με ανοιγόμενες υαλόθυρες αλουμινίου.

Στο περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται τέσσερις υπαίθριοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:

Όλα τα ανωτέρω Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε χώρους που έχουν κατασκευαστεί πολύ πριν το έτος 2000 και βρίσκονται στην πόλη της Κορίνθου, όλα σε γειτονιές με έντονη οικιστική ανάπτυξη.

Η μεταστέγασή τους σε νέο κτίριο θα επιτρέψει την πρόσβαση σε ΑμεΑ , θα ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές της προσχολικής εκπαίδευσης και θα βελτιώσει σαφώς τις συνθήκες μάθησης προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης σε 100 νήπια."

 

ΜΟΛΑΟΙ

"Το έργο της «Κατασκευής του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ. Κ. Μολάων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  900.000,0 € και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασιάς, εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020. 

Μέσω της συγκεκριμένης πράξης επιδιώκεται η αναβάθμιση υποδομών της προσχολικής εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στη Δ.Κ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας, στο πλαίσιο υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα σε οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της επέκτασης του αναθεωρημένου σχεδίου πόλεως της Δ.Κ Μολάων, θα κατασκευαστεί σύμφωνα με το αντίστοιχο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα ολοήμερο νηπιαγωγείο δυναμικότητας 50 νηπίων και συνολικού εμβαδού 414,60 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, γραφείο νηπιαγωγών, αίθουσες εργασίας νηπίων, wc / λουτρό νηπίων, χώρους ανάπαυσης, άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.Μ.Ε.Α σε όλους τους χώρους καθώς και βοηθητικές υπηρεσίες λεβητοστάσιο κ.α.). Επίσης θα κατασκευαστούν χώροι υγιεινής ενηλίκων και ΑΜΕΑ. Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής - παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ:

• Η Αναβάθμιση υποδομών της προσχολικής εκπαίδευσης στη Δ.Κ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας, δεδομένου ότι έως σήμερα οι ανάγκη στέγασης των νήπιων της Δ.Κ Μολάων εξυπηρετείται από δυο νηπιαγωγεία, από τα οποία το ένα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και το άλλο μισθωμένο, κατασκευής πριν τη δεκαετία του 1990.

• Η Αποσυμφόρηση του πληθυσμού προσχολικής ηλικίας της Δ.Κ Μολάων και των γύρω περιοχών με την μετακίνηση νηπίων από ένα νηπιαγωγείο στο άλλο δεδομένου του μεγάλου αριθμού στο πρώτο και μικρότερου στο δεύτερο.

• Η Βελτίωση των συνθηκών διαμονής και νηπιακής εκπαίδευσης των νηπίων, επιδιώκοντας το περιβάλλον του Νηπιαγωγείου στο σύνολο του, εσωτερικά και εξωτερικά να προκαλεί θετικά συναισθήματα στα νήπια, να είναι καλαίσθητο, οικείο, φιλικό, και να προδιαθέτει θετικά παιδιά και γονείς.

• Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Η ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο του σχολείου έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικούς, «υγιή» παιδιά, γονείς."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.