Πολιτικη

"Η κυβέρνηση υπογράφει την κατάρρευση του συστήματος υγείας" (vid)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα στον Υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, και τον αναπληρωτή Υπουργό, Π. Πολάκη, άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ως εισηγητής της Ν.Δ. στο Σ/Ν για την Υγεία που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

"Ο κ. Βλάσης τόνισε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος για ζητήματα που δεν δικαιολογούν το χαρακτήρα αυτό, προσθέτοντας πλήθος άσχετων διατάξεων, οι οποίες όμως καταλήγουν να αποτελούν τον πυρήνα του Σχεδίου Νόμου. 

Στην εισήγησή του ο κ. Βλάσης σημείωσε πως η κυβέρνηση με πρόφαση την εναρμόνιση του εθνικού Δικαίου με την οδηγία 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί εδώ και 2 χρόνια, προσπαθεί να “μπαλώσει” την ανικανότητα και την ολιγωρία της με εκβιαστικό τρόπο, νομοθετώντας ουσιαστικά για να νομιμοποιήσει μια παρανομία. Μη έχοντας κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να φέρει τη ρήτρα αυτοεξαίρεσης, που θα καθιερώσει την αύξηση του ωραρίου των ιατρών. Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης: “Φέρνοντας τα νομοσχέδια νύχτα και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, προσβάλλετε τους βουλευτές μα πάνω και πέρα απ' όλα τους γιατρούς και τους ασθενείς”.

Ο κ. Βλάσης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στα άρθρα που ρυθμίζουν τις κρίσεις των ιατρών για την ένταξή τους στο ΕΣΥ καυτηριάζοντας τον ορισμό μελών στα συμβούλια κρίσης μέσω κλήρωσης, που δεν προάγει την Αριστεία και την Αξιοκρατία και εξομοιώνει τους συντονιστές Δ/ντες με τους απλούς Δ/ντες του ΕΣΥ. “Εσείς, κ. Υπουργέ, θέλετε με κλήρωση να αποφασιστεί ποιος γιατρός θα σας χειρουργήσει;”, ρώτησε ο κ. Βλάσης τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη, θέλοντας να αναδείξει τις αδυναμίες της διαδικασίας.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές συνθήκες που είχε εξασφαλίσει η Ν.Δ. με την τήρηση του κανόνα 1/10 στις προσλήψεις για άρτια στελέχωση του τομέα της Υγείας, που δυστυχώς, έμεινε ανεκμετάλλευτη και τόνισε πως το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να υπόσχεται αθρόες προσλήψεις χωρίς πρόγραμμα και εξορθολογισμό των δομών της Υγείας. Στον αντίποδα, ο κ. Βλάσης παρουσίασε κάποιες από τις προτάσεις της Ν.Δ. για την εξυγίανση και ενίσχυση του συστήματος υγείας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση της α'θμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης, την εισαγωγή του ηλεκτρονικού φακέλλου ασθενούς, τη διανομή κατ' οίκον των φαρμάκων των καρκινοπαθών και την επιμήκυνση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών.

Συνοψίζοντας, ο κ. Βλάσης, τόνισε ότι η πραγματική εικόνα του χώρου της Υγείας αποτυπώνεται στις ουρές των νοσοκομείων, στην ταλαιπωρία των ασθενών, στα χειρουργεία που δε γίνονται και στις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρούς και υλικά. Η εικόνα αυτή είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας, της αναξιοπιστίας, της ανεπάρκειας και της ολιγωρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.