Πολιτικη

"H ΒΙΠΕ Τρίπολης πρέπει να αξιοποιηθεί"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 10.11.2017, επισκέφθηκε τη ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΣΕΒΙΠΕΤ) 

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε :

 

  • στο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τη σταδιακή αλλαγή κλίματος και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών. Είναι καιρός αυτή η θετική εξέλιξη, να μετασχηματισθεί σε βελτίωση της ζωής των πολιτών και βέβαια του καθημερινού πλαισίου δράσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.     

  • στις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίες προωθούν την επιχειρηματικότητα.  

  • στα χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσω των οποίων στηρίζεται και ενισχύεται η επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος κλπ)

  • στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας 

 

Επισήμανε, ότι η ΒΙΠΕ Τρίπολης, λόγω εγγύτητας με το λεκανοπέδιο Αττικής και του αυτοκινητόδρομου, διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, που πρέπει να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αναβάθμισης και αναπροσανατολισμού της προς την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων. 

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΒΙΠΕΤ, αναφέρθηκαν στην υπέρμετρη, όπως είπαν, φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε θέματα που αφορούν τη ΒΙΠΕ.     

 

Υπογράμμισαν τη συνεργασία αλλά και τα προβλήματα με την ΕΤΒΑ, που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ΒΙΠΕ Τρίπολης.   

 

Υπογράμμισαν την ανάγκη αξιοποίησης της ΒΙΠΕ Τρίπολης, στη σύνδεσή της με τον αγωγό φυσικού αερίου, στη διερεύνηση της δυνατότητας σιδηροδρομικής σύνδεσης για τη μεταφορά εμπορευμάτων και σε άλλες παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν στην τοπική οικονομία "να απογειωθεί". 

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, δεν αρνήθηκε, ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα αμβλυνθεί παράλληλα με τη θετική εξέλιξη της οικονομίας. 

 

Στη συνέχεια, υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συνεργειών σε όλους τους τομείς, στην επιχείρηση επαναλειτουργίας επιχειρήσεων  που διαθέτουν αξιόλογο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, εκκινώντας από την προσπάθεια επαναλειτουργίας τους υπό νέα σχήματα, στην ουσιαστική συνεργασία των επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχιστούν ο διάλογος με τον ΣΕΒΙΠΕΤ αλλά και θετικές παρεμβάσεις εκ μέρους του. 

 

Πρόσθεσε δε, ότι το προσεχές περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα δώσει και στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ βήμα και δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν τη διαμόρφωση  ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος (και) για το  νομό Αρκαδίας που να ενσωματωθεί στο προωθούμενο εθνικό σχέδιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης.

 

Τέλος, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφθηκε διάφορες μονάδες της ΒΙΠΕ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους από τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους σ΄ αυτές. 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.