Πολιτικη

"Επιτακτική ανάγκη οι ενεργειακές κοινότητες για την Ελλάδα"

Tο θέμα των Περιφερειακών Ενεργειακών Κοινοτήτων και η ανάγκη ίδρυσής τους, απασχόλησε το Πε.Συ. Πελοποννήσου.

 

Η εισηγήτρια, κ. Νικολάκου, επεσήμανε πως πρέπει να αποφασίσει το συμβούλιο για τη σκοπιμότητα ίδρυσης της πρώτης αντίστοιχης κοινότητας στην περιοχή της Πελοποννήσου, τονίζοντας έτσι και την ανάγκη που υπάρχει να επισπευστούν αντίστοιχες κινήσεις και σε άλλες Περιφέρειες.

 

Εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης ανέφεραν πως η Περιφερειακή Αρχή βιάζεται, χωρίς να περιμένει καν να ψηφιστεί ο νέος νόμος περί ενέργειας, ενώ και η εισήγηση που παρουσιάστηκε στο συμβούλιο είναι γενικόλογη και δεν ξεκαθαρίζει ποιοι και πως θα συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις.

 

H Περιφερειακή Αρχή, που είχε αναφερθεί στις ενεργειακές κοινότητες από το 2010, υποστήριξε πως το ζητούμενο είναι, σε πρώτη φάση, να γίνει σαφές πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως έτοιμη να προχωρήσει, σχετικά με τις ενεργειακές κοινότητες. 

 

Όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα, η Ελαφόνησος προορίζεται για να γίνει η πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η παράταξή του είχε εγκαίρως επισημάνει την ανάγκη που έχει η χώρα να ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, αλλά, όπως είπε, δεν είχε εισακουστεί τότε. Επεσήμανε πως δεν έχει καμία σχέση το ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων με τη ΔΕΗ και την όποια τροπή θα λάβει η πώληση μέρους αυτής. Μάλιστα, δήλωσε πως και η ΔΕΗ μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο ως προς τη δημιουργία των πρώτων ενεργειακών κοινοτήτων.

 

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε "απογοητευμένος" διότι, ακόμα και σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον της χώρας, κάποιοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εμμένουν σε στείρα κριτική κατά της Περιφερειακής Αρχής για θέματα που δεν έχουν ζωτική σημασία και χρησιμοποιούνται προς άγραν εντυπώσεων...

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.