Πολιτικη

Στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αθήνα έφτασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε περίπου στις 10:30 το πρωί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

 

Στι 10:50 ο Ερντογάν μαζί με τη σύζυγό του, την οποία κρατούσε από το χέρι, κατέβηκαν από το αεροσκάφος και τους υποδέχτηκε στο κόκκινο χαλί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Ο τούρκος πρόεδρος αστειεύτηκε και με τον έλληνα ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι φοράει μια γραβάτα που του είχε χαρίσει και ο Ν. Κοτζιάς ανταπάντησε χαμογελώντας ότι αυτό είναι η καλή διπλωματία.

 

Ο Τ. Ερντογάν επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης. 

Στις 11:30 στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την οποία είχαν μια σύντομη συνομιλία. 

 

Στη συνέχεια με τη βοήθεια δύο ευζώνων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.

Στις 11:40 μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχτηκε επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης  Παυλόπουλος. 

Τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Κλειστός θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διευρυμένες διμερείς συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου ΕΔΩ.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.