Πολιτικη

Παρέμβαση Β. Γούργαρη για την κτηνοτροφία

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κτηνοτροφία.

 

Έχετε τέσσερα χρόνια που πηγαινοφέρνετε αυτή την Προγραμματική Σύμβαση με τον καθηγητή κ Ζέρβα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την "ανάπτυξη σύγχρονης κτηνοτροφίας και αξιοποίησης των προϊόντων αυτής στην περιφέρεια Πελοποννήσου".

Έχουν γίνει ημερίδες, συσκέψεις κτηνοτρόφων ανά την Πελοπόννησο, κτηνοτροφικά πάρκα, που τάχατες θα σώσουν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Παράλληλα έτρεξαν τα καλάθια των αγροτικών προϊόντων συμβατικά και ηλεκτρονικά, τα δημοπρατήρια, ο σύνδεσμος εξαγωγών Πελοποννήσου, δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για όλες αυτές τις δράσεις, και το αποτέλεσμα για τον μικρομεσαίο κτηνοτρόφο; Κάθε χρόνο χειροτέρευση της θέσης του.

Το πρόβιο γάλα έχει πέσει στα 85 λεπτά και κάτω το κιλό, το γίδινο λιγότερο από 55 λεπτά. 

Οι πιο πολλοί κτηνοτρόφοι δίνουν το γάλα δίχως δέσμευση για τιμή. Σε πολλούς κτηνοτρόφους χρωστάνε τα περσινά.

Το αρνί οι έμποροι από τον παραγωγό το παίρνουν 4 με 4,50 ευρώ το κιλό ή και ακόμη λιγότερο.

Οι ζωοτροφές πανάκριβες.  Η φοροληστεία στο έπακρο.

Και εσείς έρχεστε να πείτε στους κτηνοτρόφους να γίνουν επιχειρηματίες.

Να φτιάξουν κτηνοτροφικά πάρκα με τη μορφή "ομάδας παραγωγών" για να ξεκληριστούν μια ώρα νωρίτερα. Υπάρχει η πείρα των ομάδων παραγωγών σε άλλα αγροτικά προϊόντα, πορτοκάλια κλπ.

Θα τους έσωζε από το 2015 το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 της Χώρας από την ΕΕ που όλο καθυστερεί και δεν ανοίγει. Όσο σώθηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες από τα προηγούμενα προγράμματα της ΕΕ θα σωθούν και από αυτό.

Αυτά τα προγράμματα είναι για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που όλο και πιο συχνά μπαίνουν και δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιοτροφικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι μέσα από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συσπειρώνονται και διεκδικούν.

 

• Αφορολόγητο το εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών. 

 

• Αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων.

 

• Μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. 

 

• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ασφάλιση και πρόνοια.

 

• Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως  είναι τα είδη διατροφικής ανάγκης(γάλα, κρέας, ψωμί).

 

Καταψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση και επιβεβαιωθήκαμε. 

Καταψηφίζουμε και την παράτασή της. 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.