Πολιτικη

Τατούλη: "Η ΝΔ μια καινούρια δυναμική πλειοψηφία"

Άρθρο της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW) και Νομικού, Εύης Τατούλη, δημοσίευσε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε η εφημερίδα μεταξύ επιφανών στελεχών της ΝΔ ενόψει του 11ου συνεδρίου του κόμματος.

 

Η κυρία Τατούλη στο άρθρο της τονίζει ότι η ΝΔ αλλάζει, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μακριά από τα ψευτοδιλήμματα του παλιού και του νέου, του δεξιού ή του αριστερού, του διεφθαρμένου και του "καθαρού" και ότι φιλοδοξεί να εκφράσει τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων, χωρίς φοβίες και χωρίς πάτρωνες.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Τατούλη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα.

"Είναι άραγε σημαντική η απάντηση στο ερώτημα "Ποιο κόμμα θέλουμε" όταν καλά – καλά δεν έχουμε αποφασίσει το:

"Ποια χώρα θέλουμε"; Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα μπροστά στην πιο σημαντική πρόκληση της ιστορίας της. Πρόκληση που δεν έχει να κάνει ασφαλώς ούτε με την συνεχιζόμενη εκλογολογία ούτε με την επερχόμενη επάνοδο της στην εξουσία. Στο ιδεολογικό επίπεδο να καταθέσει καθαρές τις απόψεις της: Την πίστη της στην οικονομία της αγοράς. Την βαθιά της πεποίθηση ότι η επιχειρηματικότητα δεν λειτουργεί εκεί που δεν υπάρχει ισχυρό και οργανωμένο κράτος. Την  βούληση της να ξαναενώσει τους Έλληνες υπό έναν κοινό μεγάλο σκοπό.

Οι Έλληνες εξυψώθηκαν ιστορικά όταν συνέτρεχαν σωρευτικά δύο προϋποθέσεις: αφενός οι πολίτες μοιράζονταν έναν κοινό κώδικα αξιών με έμφαση στον ρόλο της θρησκείας, της οικογένειας και του σεβασμού στο κράτος και αφετέρου οι πολιτικές ηγεσίες έθεταν στόχους καθαρούς και μεγάλους: ΕΟΚ, Ολυμπιακοί κλπ. Αντ’ αυτού σήμερα οι Έλληνες βρίσκονται μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα. Χωρίς κοινό στόχο. Σε μια χώρα χωρίς προορισμό. Όπου οι μεταρρυθμίσεις των μνημονίων τελικά δεν άλλαξαν την σελίδα στην χώρα, την ίδια ώρα που οι χειρότεροι της πιάτσας βρέθηκαν στο τιμόνι της να λεηλατούν και τον τελευταίο της πλούτο. Και το χειρότερο οι πολίτες κωφεύουν.

Ποιος θα βρει όμως τον σκοπό; Ποιος θα δείξει πού θα πάει το πλοίο; "Αλλάζουμε εμείς . Αλλάζουμε την πατρίδα", ήταν το σύνθημα των προσυνεδριακών διαδικασιών της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλάζουμε λοιπόν: Και γινόμαστε ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, σε συνεχή διάδραση με τον πολίτη και σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Αλλάζουμε: Και γινόμαστε ένα κόμμα, όχι απολιτίκ κόμμα τεχνοκρατών και σκληρών ρεαλιστών. Αλλά συνειδητοποιημένων και πολιτικοποιημένων πολιτών.

Αλλάζουμε. Και γινόμαστε πολλοί. Επιστρέφοντας κομμάτια εξουσίας στους πολίτες και με βαθιά την πίστη ότι οι πολίτες μπορούν, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Και  με αυτήν την νέα άποψη διακυβέρνησης στο κόμμα και την χώρα να γίνουμε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, μια καινούρια δυναμική πλειοψηφία, μακριά από τα ψευτοδιλήμματα του παλιού και του νέου, του δεξιού ή του αριστερού, του διεφθαρμένου και του "καθαρού"  και να εκφράσουμε τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων, χωρίς φοβίες και χωρίς πάτρωνες. Με αισιοδοξία, ρεαλισμό και όραμα. Μπορούμε".  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.