Πολιτικη

"Ευνοϊκή ρύθμιση η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ"

Ευνοϊκή ρύθμιση χαρακτήρισε τη συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία αυτή ήταν «αναπόδραστη» καθώς υπήρχε καταδίκη της Ελλάδας για τους λιγνίτες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Εμείς αυτή την απόφαση συζητήσαμε. Σε σχέση με τη μικρή ΔΕΗ που έδινε το 25% της παραγωγής στους λιγνίτες, τα υδροηλεκτρικά και το φυσικό αέριο» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το νέο μνημόνιο που αποκαλύφθηκε τα τελευταία 24ωρα δεν προβλέπει πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων αλλά «αυτό που λέει ρητά είναι για επιπρόσθετα δομικά μέτρα».

«Η κεντρική ιδέα της συζήτησης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των λιγνιτών δεν γίνονται με την τρόικα αλλά με την ΕΕ» συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά γενικότερα τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι «Το ότι κάποιες εκ των πραγμάτων έχουν τεθεί, είτε αναπόδραστα, είτε γίνονται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που έχουμε κάνει το 2015 με τους εταίρους, δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει ότι εφόσον έχουμε δεχθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας πρέπει να το εφαρμόσουμε» προβλέποντας ότι θα υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον για το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.