Πολιτικη

Παπαηλιού: Η "μπάλα στην εξέδρα" από τον κ. Κωνσταντινόπουλο

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του βουλευτή Σύριζα Αρκαδίας,  όπου ο κ. Παπαηλιού απαντά και, ταυτόχρονα, "επιτίθεται" στον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

 

"Το κοινοβούλιο διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται.

Τα νομοσχέδια, όπως και το υπό κρίση, έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο.  Το να τίθενται και άλλα, άσχετα ζητήματα, και μάλιστα από εισηγητές-ειδικούς αγορητές κομμάτων, δείχνει είτε άγνοια του περιεχομένου τους, είτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού («πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα»), είτε επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων (ιδίως όταν γίνεται αναφορά σε θέμα της εκλογικής περιφέρειας του εισηγητή-ειδικού αγορητή) ή και τα τρία μαζί. 

Αυτό συνέβη με όσα είπε χθες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα (με το ίδιο ή διαφορετικό ΑΦΜ ; διότι η οφειλή των 200 εκ. και … από την αλόγιστη τραπεζική δανειοδότηση υφίσταται). Αναφέρθηκε  στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ  Μεγαλόπολης και στην προοπτική διάθεσής τους, θέμα το οποίο δ ε ν αποτελεί αντικείμενο του υπό κρίση νομοσχεδίου,  κάνοντας αναφορά στη θέση μου, με τρόπο ασυνάρτητο, αντιφατικό, στρεβλωτικό και ψευδή. 

Έχω δημόσια επανειλημμένα υποστηρίξει και ενώπιον των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων και σε ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς φορείς της Μεγαλόπολης  και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ότι η αναγκαστική για την κυβέρνηση (λόγω απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν έπρεπε και δεν πρέπει να περιλάβει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διότι αυτές (οι μοναδικές στη νότια Ελλάδα)  βρίσκονται σε μία περιοχή μειονεκτική που επί χρόνια, ως οικονομία και κοινωνία, έχει δομηθεί γύρω από τη ΔΕΗ. Επομένως, πριν φθάσουμε στη λεγόμενη μεταλιγνιτική εποχή, την οποία  πρέπει να προετοιμάσουμε, οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη πρέπει να παραμείνουν στη ΔΕΗ.

Αυτή είναι η δική μου θέση, ανοιχτά, καθαρά και δημόσια. Όμως δεν γνωρίζουμε τη θέση του απόντος από τις διαδικασίες των τοπικών φορέων και των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ αλλά και του κόμματός του συνολικά. Και ας μη λησμονούμε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της οποίας μέλος ήταν ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!! "

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.