Πολιτικη

Οι πρώτες ερωτήσεις της δημοτικής μειοψηφίας για το 2018

Mε ερωτήσεις των επικεφαλής της μειοψηφίας ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε σχετικά με το τι συμβαίνει στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", σχετικά με την Τ.Κ. Βαλτετσίου, ενώ ζήτησε να μάθει αν θα γίνει κάποτε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου για απολογισμό-όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης, αναφερόμενος σε απόφαση Συμβουλίου που ελήφθη "δια περιφοράς" λόγω στενότητας χρόνου, λίγο πριν "εκπνεύσει" το 2017, είπε πως δεν θα ήθελε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο γιατί υποβαθμίζεται η λειτουργία του Συμβουλίου.

Ο κ. Τσιαμούλος, αφού έθιξε και αυτός το ζήτημα του Συμβουλίου "δια περιφοράς", ανέφερε πως πλέον υπάρχει νόμος που απαλλάσσει τα πολιτιστικά σωματεία από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Ζήτησε να ενημερωθούν οι φορείς για να πράξουν ανάλογα, όπως έγινε, για παράδειγμα, στο Δήμο Περιστερίου.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου, σχετικά με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα με το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι που εκτελούν το πρόγραμμα. Διαβεβαίωσε πως θα λυθεί άμεσα το θέμα, με αντικατάσταση του οχήματος.

Ο κ. Παυλής συμπλήρωσε πως τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα χρειάζονται ειδική άδεια, ενώ υπάρχουν και άλλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ωστόσο, δήλωσε πως πρέπει να λυθεί άμεσα με κάποιο τρόπο και παρότρυνε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να ενεργήσει κατάλληλα.

Όσον αφορά το "δια περιφοράς" Συμβούλιο, ο κ. Δήμαρχος απάντησε στον κ. Σμυρνιώτη πως το ζητούμενο ήταν να προλάβει ο Δήμος τις ημερομηνίες, καθώς η απόφαση αφορούσε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Επίσης, ο κ. Παυλής ανέφερε πως το Πνευματικό Κέντρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα-το πρόγραμμα αφορά την αποκατάστασή του- αλλά δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερα, για ευνόητους λόγους.

Δήλωσε δε αισιόδοξος πως, τελικά, θα μπορέσει το έργο να ενταχθεί, παρότι, όπως πληροφορήθηκε η διοίκηση του Δήμου, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς αυτοδιοικητικούς φορείς για το εν λόγω πρόγραμμα.

Βέβαια, ο κ. Παυλής είπε πως συμφωνεί με τον πρώην Δήμαρχο Τρίπολης πως είναι καλό να συζητούνται αυτά τα θέματα σε "κανονικό" Συμβούλιο.

O κ. Τζιούμης δεν προέβη σε ερωτήσεις λόγω "εορταστικής ημέρας" και αφού ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Κακλαμάνος είχε ζητήσει απ' όλους να είναι σύντομοι.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.