Πολιτικη

Βλάσης: Εφαρμόστε το μέτρο της μείωσης σε όλη την Αρκαδία

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Αρκαδία εκφράζει μεν την ικανοποίησή του για τη Μεγαλόπολη αλλά παράλληλα ζητά να εφαρμοστεί το μέτρο μείωσης της τιμής του ρεύματος με τα ίδια κριτήρια σε όλες τις περιοχές που διαθέτουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το σχετικό Δελτίο Τύπου του Βουλευτή της Ν.Δ.:

 

“Ικανοποίηση για την παροχή έκπτωσης στα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη Μεγαλόπολη, μετά μάλιστα από την έγκαιρη ερώτησή μου στον αρμόδιο Υπουργό στις 23/11/17, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά νομοθετεί πρόχειρα απαξιώνοντας μια ρύθμιση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”

Σαν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τη νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση των περιοχών με περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μέσω εκπτώσεων στα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης. 

Από τη ρύθμιση αυτή θα επωφεληθούν άμεσα οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης, που τόσα χρόνια δέχονται τεράστια επιβάρυνση στο βιοτικό τους επίπεδο στηρίζοντας την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Βλάσης είχε εγκαίρως προτείνει τη ρύθμιση αυτή με την από 23/11/17 σχετική ερώτησή του που ζητούσε τη θεσμοθέτηση ειδικού τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης!

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: “Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί μια δικαίωση για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθώς και για όλους εμάς που νοιαζόμαστε για την Αρκαδία. Δεν αρκεί όμως! Είναι το πρώτο βήμα από μία σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να στηριχθεί η περιοχή.

 

Φυσικά και χαιρετίζω την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί ένα ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος προς τους κατοίκους της Μεγαλόπολης. Για μια ακόμη φορά όμως το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης διακρίνεται από ασάφεια, προχειρότητα και σκοπιμότητες. Αυτό αποδεικνύεται από την δυσανάλογη οριοθέτηση των περιοχών που δικαιούνται το ειδικό τιμολόγιο. Από τη μία έχουμε τα στενά όρια του Δήμου Μεγαλόπολης και από την άλλη τα ευρύτερα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Γι αυτό και είναι εύλογες οι αντιδράσεις των κατοίκων της Αρκαδίας, που δε ζητούν τίποτε περισσότερο από ισονομία και δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχώρησε στην ορθολογική και επιστημονική αντιμετώπιση του ζητήματος, μέσω της υιοθέτησης μιας ακτίνας από τις μονάδες, που θα ορίζει τα γεωγραφικά όρια των δικαιούχων περιοχών, τότε οφείλει να εφαρμόσει το μέτρο σ' όλες τις περιοχές με το ίδιο σκεπτικό και τα ίδια κριτήρια.

 

Η πρόχειρη και a la carte νομοθέτηση το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί σύγχυση στους πολίτες και να δίνει βήμα σε λαϊκίστικες φωνές, που εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.

Στη δύσκολη όμως περίοδο που διανύει η χώρα οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να εναντιωνόμαστε στο λαϊκισμό και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν κριτική στάση απέναντι στις πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Ο λαϊκισμός και τα κενά μεγάλα λόγια έχουν συνήθως πρόσκαιρο όφελος αλλά και μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθηθεί οικονομικά ολόκληρη η Αρκαδία μέσω στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων, που θα ενισχύσουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Η ουσιαστική ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από μέτρα αποσπασματικού και επιδοματικού χαρακτήρα, αλλά μέσα από ένα μελετημένο και κοστολογημένο σχέδιο που θα διαμορφώσει ένα σταθερό και υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η Μεγαλόπολη πρέπει να ενταχθεί με ρεαλισμό σ' ένα μακρόπνοο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ενεργειακής Πολιτικής, ένα σχέδιο που θα συνδυάζει το εθνικό με το τοπικό συμφέρον λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την ευημερία των πολιτών της Μεγαλόπολης, αλλά και της Αρκαδίας γενικότερα.

Η πρόσφατη εμπειρία και στην περίπτωση της ΔΕΗ μας έχει διδάξει πως στα σοβαρά ζητήματα της χώρας μόνο ο ρεαλισμός μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές λύσεις. Γι αυτό και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να υποστηρίζουμε τις τίμιες και ειλικρινείς προτάσεις, ακόμα κι αν ηχούν σκληρές σε σχέση με τις βολικές αλλά ζημιογόνες κινήσεις του λαϊκισμού και του εντυπωσιασμού”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.