Πολιτικη

"Ο εχθρός της Ελλάδος είναι οι Αμερικανοί!" (photos)

Μια αποστροφή του λόγου που έδωσε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του κόμματος "Ελληνική Λύση", Κυριάκος Βελόπουλος, στην Τρίπολη, στις 19 Ιανουαρίου 2018.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Mainalon Resort", η οποία και ήταν γεμάτη από κόσμο.

Ο κ. Βελόπουλος εστίασε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και, αναπόφευκτα, ασχολήθηκε εμφατικά με το λεγόμενο "Μακεδονικό" ζήτημα, σχετικά με το οποίο ανέφερε πως αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική οι κυβερνώντες, η Μακεδονία θα χαθεί για τη χώρα.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει στους πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου στην Πλατεία του Άρεως, τη δική του αντίληψη για τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και το ποια είναι η θέση του κόμματός του σχετικά με την ελληνική, εξωτερική πολιτική.

 

Ο κ. Βελόπουλος δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει και την Αρκαδία, εν γένει, ως περιοχή που, κατεξοχήν αποτελεί κοιτίδα και "κιβωτό" του ελληνικού Πολιτισμού.

Τέλος, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ή να σας γνωρίσουμε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι πρώην Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης -με το κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (2007-09)-, πρώην στέλεχος της Ν.Δ. (2012-2015) ενώ το επάγγελμά του είναι δημοσιογράφος.

Έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, τα βιβλία "«Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων», «Παγκοσμιοποίηση» και «Αυτοί είναι οι Τούρκοι». Σε ένα βιβλίο του συγκατέλεξε τον κύριο κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την περίοδο της Χούντας και μετέπειτα θεωρητικό της άκρας δεξιάς, Γεώργιο Γεωργαλά, στους «πνευματικούς δασκάλους» του, τον οποίο χρησιμοποιεί και ως κύρια πηγή. Ο κ. Γεωργαλάς έχει εκδώσει πολλά βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο (που επικρίνονται ως παραϊστορικά) και χρησιμοποιούν σχήματα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού στην παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας, προβάλλονταν δε στις τηλεοπτικές εκπομπές στελεχών του ΛΑΟΣ, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη, νυν Αντιπροέδρου του κόμματος της Ν.Δ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.