Πολιτικη

Έργα ζητούν οι κάτοικοι σε Χρυσοχώρι και Βαλτεσινίκο (photos-video)

Περιοδεία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, στην περιοχή της Κάτω Hραίας - Χρυσοχωρίου και στο Βαλτεσινίκο, για έργα που ζητούν οι κάτοικοι να γίνουν στις περιοχές αυτές.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιαννακούρας έγραψε:

"Επίσκεψη στην περιοχή της Κάτω Ηραίας- Χρυσοχώρι και στο Βαλτεσινίκο για να ακούσουμε τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινωνίας για διάφορα έργα που ζητούν να γίνουν στις περιοχές αυτές.

Έργα που σχετίζονται με την παραγωγή, όπως αρδευτικά δίκτυα, αλλά και με την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων που επέλεξαν να μείνουν και να στηρίξουν τον τόπο τους.

Είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου, γιατί, όπως συχνά λέω, αυτοί είναι που θα μας βγάλουν από την κρίση.

Η Περιφερειακή αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και υλοποιεί έργα με ανταποδοτικό όφελος, βάσει πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει.

Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και στην συνέχεια βάσει σχεδιασμού και μελετών υλοποιούμε έργα που εξυπηρετούν τους κατοίκους της επαρχίας και δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας".

Ο Αντιπεριφερειάχρης Αρκαδίας συνέχισε λέγοντας πως:

"Στην περιοδεία μαζί μου ήταν μηχανικοί της Περιφέρειας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ioannis Stamatakos, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Anastasios Katsiadramis.

Στην διάρκεια της περιοδείας μας είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την Πρόεδρο του Χρυσοχωρίου κα. Ηλιοπούλου Βασιλική και από κατοίκους τα θέματα που τους απασχολούν και τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την αξιοποίηση του νερού του Τουθόα και Λάδωνα για άρδευση του κάμπου στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Ηραίας, την προστασία τους από τον παγετό, αλλά και προβλήματα που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο.

Επίσης ενημέρωσα νέους κτηνοτρόφους της περιοχής για το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού ποιμνιοστασίων, ώστε να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Βαλτεσινίκο, όπου και εδώ οι κάτοικοι θέλουν επέκταση του υποτυπώδους δικτύου άρδευσης που υπάρχει στην περιοχή, ενώ παράλληλα συζητήσαμε και για άλλα έργα, όπως την κατασκευή ενός μικρού γηπέδου και ταυτόχρονα είδαμε και τα έργα που υλοποιούνται στον κόμβο στην είσοδο του χωριού αλλά και στον δρόμο προς το χωριό.

Η Περιφερειακή αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και προσπαθεί να υλοποιεί έργα που στηρίζουν τους παραγωγούς και έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.