Πολιτικη

Οδυσσέας: Ζωτικής σημασίας η έκπτωση για Αρκαδία

Παρέμβαση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σύσκεψη όλων των φορέων στην Τρίπολη για την επέκταση της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Αρκαδία.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

''Το θέμα της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και η επέκτασή του σε ολόκληρη την Αρκαδία είναι εξαιρετικής σημασίας διότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση μεταξύ νομών και όχι άνιση μεταχείριση μεταξύ δύο περιοχών της Αρκαδίας.

Η Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, αποφάσισε να δώσει αντισταθμιστικό όφελος σε περιοχές οι οποίες έχουν λιγνίτη. Αυτές οι περιοχές είναι η Κοζάνη, η Φλώρινα και η Αρκαδία. Με διάταξη που ήρθε στη Βουλή μειώνει σε πρώτη φάση τα οικιακά τιμολόγια κατά 25-30% και σε δεύτερη φάση τα επαγγελματικά και αγροτικά. Ωστόσο, εκτός από τους νομούς της Κοζάνης και της Φλώρινας οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές μονάδες μειώνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και στους νομούς της Καστοριάς και των Γρεβενών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε μια μονάδα.

Το επιχείρημα που πρόβαλλε η Κυβέρνηση, ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Δυτικής Μακεδονίας είναι μικρότερο από της Πελοποννήσου, είναι ψευδές όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα.

Αυτό που συμβαίνει σε όλη την Δυτική Μακεδονία, πρέπει να γίνει πράξη και στην Αρκαδία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε Τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθεί και η Αρκαδία στην μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία ο Υπουργός δεν έκανε δεκτή. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά διότι με μια νομοτεχνική βελτίωση αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει.

Προτείνω:

-Οι πολίτες της Αρκαδίας να ενημερωθούν για το ζήτημα.

-Αντιπροσωπεία των φορέων της περιοχής μας να συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκη και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Α. Φλαμπουράρη.

-Αφού έχουμε όλες τις εκτιμήσεις πρέπει να συζητηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες που αφορούν την προσπάθεια αυτή.

Οι Αρκάδες, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα τα καταφέρουν!''

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.