Πολιτικη

Ντίντα: ''Μειωμένο ρεύμα και στην Καλαμάτα''

Έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου Καλαμάτας πρόκειται να ζητήσει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε το άρθρο απ'ο την Ελευθερία:

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα παρατήρησε ότι δεν επιβαρύνεται μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης, που επιβαρύνεται αναμφίβολα κατά πρώτο λόγο, από το λιγνιτικό κέντρο. Ανέφερε πως υπάρχει έμμεση επιβάρυνση και σε περιοχές που γειτνιάζουν.

Επεσήμανε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητηθεί με ανάλογο τρόπο, όπως αντιμετωπίστηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να αντιμετωπιστεί και η περιοχή του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης και να περιληφθεί και ο Δήμος Καλαμάτας σε αυτούς που οι δημότες του καταναλωτές θα λάβουν την επιχορήγηση που θα μειώνει την τιμή του ρεύματος.Έκανε λόγο για δίκαιη αντιμετώπιση και παρατήρησε ότι υφίσταται επιβάρυνση η περιοχή μας και επιβαρύνεται εδώ και χρόνια από τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Είπε ότι “η Καλαμάτα απέχει το ίδιο από το λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης απ’ όσο απέχει η Τρίπολη και μάλιστα περιοχές του δήμου μας απέχουν λιγότερο”.

Στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου με τίτλο “Ενεργειακές Κοινότητες” που ψηφίστηκε στις 17 Ιανουαρίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Παρέχεται ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα (Mwh) επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιούχοι της ανωτέρω ενίσχυσης είναι οι οικιακοί πελάτες εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.