Πολιτικη

Παραπέμπεται Δήμαρχος για παράβαση καθήκοντος!

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μαζί με 3 υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μη κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινωνία και τον ίδιο το Δήμο Καλαμάτας, ενώ ιδιοκτήτες της περιοχής έχουν στείλει εξώδικο στο Δήμο για την απελευθέρωση των οικοπέδων.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στις 7 Μαρτίου παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος, ο ασκών το 2015 καθήκοντα γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης το 2015 και το 2017 και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Κατηγορούνται ότι και οι 4 παρέβησαν τα καθήκοντά τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε άλλους. Χρόνος τέλεσης του αδικήματος θεωρείται από τις 9 Φεβρουαρίου του 2015 και εντεύθεν. Οι 3 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατηγορούνται ότι δεν μερίμνησαν, ως είχαν υποχρέωση για την εκτέλεση απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2014, σχετικά με την κατεδάφιση 64 αυθαίρετων ισογείων κτισμάτων, εντός του οικισμού των τσιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πίσω από το κτήριο του Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές των τσιγγάνων έχουν χαρακτηρισθεί αυθαίρετες από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2013 με έκθεση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και κατέστησαν τελεσίδικα αυθαίρετες με έγγραφο του Δημάρχου Καλαμάτας που εκδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2013.

Σε ότι αφορά το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, διότι δεν μερίμνησε όπως είχε υποχρέωση με την ιδιότητα του Δημάρχου, για την υλοποίηση της κατεδάφισης των 64 αυθαίρετων κατασκευών από τον Αύγουστο του 2014 που εκδόθηκε η απόφαση από την Αποκεντρωμένη.

Και οι 4 πάντως κατηγορούνται ότι με την πράξη τους αυτή είχαν σκοπό να προσπορίσουν στους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων παράνομο όφελος, που συνίσταται την χωρίς νόμιμη αιτία κατάληψη κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

(Της Βίκυς Βετουλάκη)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.