Πολιτικη

Επιχειρηματική συνάντηση ενόψει Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Στην Τρίπολη βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την οργάνωση του Αναπτυξιακού  Συνεδρίου Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη, 26-27 Φεβρουαρίου 2018.

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, θα είναι ένα ακόμα αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνεται και πραγματοποιείται στην ελληνική περιφέρεια με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους της Αρκαδίας.

 

Στο πλαίσιο των επαφών που είχαν τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Σκορίνης (μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του συντονισμού και της οργάνωσης των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων) και κ. Αντώνης Παπαδημητρίου (υπεύθυνος για την αναπτυξιακή πρόταση της Αρκαδίας) συνάντησαν και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Γιώργο Δημητρόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή στρατηγική της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

 

Κομβικό σημείο, για την ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, αποτελεί η σύνδεσή της με το φυσικό αέριο καθώς και η δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου, με τον Πύργο και την Πάτρα, ώστε να ολοκληρωθεί η άρτια σύνδεση της Τρίπολης με όλη την Πελοπόννησο. Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ, έθεσε για μία ακόμα φορά ως θέμα, τη δημιουργία σταθμού "cargo" στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με σκοπό την αερομεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από την Πελοπόννησο.

 

Τέλος, κοινή διαπίστωση όλων ήταν το γεγονός ότι η Τρίπολη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μόνιμο εκθεσιακό κέντρο στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, σε συνδυασμό με την συνέχιση και την ενδυνάμωση της "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.