Πολιτικη

Στην ΒΙΠΕ Πάτρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, στο περιθώριο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας  CBL PATRAS S.A στη ΒΙΠΕ Πάτρας, όπου και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ερευνητές της εταιρείας για τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας, τόνισε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τους πιο δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους, καθώς στην  Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που καινοτομούν, παράγουν πλούτο και έχουν αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα.  

Επιπλέον, υπογράμμισε  ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό, μία άρτια εκπαιδευμένη νέα γενιά, η οποία όμως βρέθηκε στο έρεβος της κρίσης και πολλοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

"Το τέλος της κρίσης, θα σηματοδοτηθεί  από την ιδιαίτερα σημαντική έξοδο από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018" τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Το ουσιαστικό τέλος της κρίσης θα έρθει από  τη στιγμή που θα καταφέρουμε οι Έλληνες ερευνητές, οι νέοι επιστήμονες να έχουν τη δυνατότητα να μένουν στη χώρα να εργάζονται και να αναπτύσσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως αυτό απαιτεί δουλειά, αναπτυξιακό σχέδιο και ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού. 

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες του 2015, ενίσχυσε την έρευνα και τους νέους επιστήμονες με στόχο να ανακοπεί το brain drain, επισημαίνοντας πως σήμερα τα κονδύλια για την έρευνα ανέρχονται στο 1% του ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο στην ιστορία της χώρας. 

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ιδρύσει  το ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) με το οποίο χρηματοδοτούνται πολλοί νέοι ερευνητές και ερευνήτριες  για να κάνουν την έρευνα τους στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας. 

"Κάναμε το Fund of Funds με το οποίο βοηθάμε να μετατρέπονται οι καινοτόμες ερευνητικές ιδέες σε επιχειρήσεις. Διαμορφώσαμε και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ που χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις. Εμείς είμαστε περήφανοι για τους νέους μας και τις ικανότητές τους. Κι όσο βγαίνουμε από την κρίση τόσο θα κερδίζουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός,

Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περνάει από την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια είχε διάλογο και απάντησε σε ερωτήσεις των νέων ερευνητών της εταιρείας.  

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.