Πολιτικη

Παυλής: Δεν πρόκειται να γίνει κεντρική διαχείριση απορριμμάτων!

"Επίθεση" Παυλή σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση, αλλά και κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των απορριμμάτων.

Ο κ. Σμυρνιώτης έθεσε το θέμα του έργου της προσωρινής μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων που, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον κ. Δήμαρχο, ξεκινά να υλοποιείται.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε πως υπάρχει θέμα με το χαρακτηρισμό των εκτάσεων που έχουν οριστεί ως χώρος του έργου. Επίσης, τόνισε πως για να πάρει άδεια λειτουργίας ένα τέτοιο έργο θα πρέπει να υπάρχει χώρος και για το υπόλειμμα. Αναρωτήθηκε δε που θα είναι αυτός  χώρος, ενώ έθεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την πραγματοποίηση του έργου, υπονοώντας μάλιστα πως το εξώδικο των εκπροσώπων των κοινοτήτων Δόριζας και Βαλτετσίου είναι μέρος του "show", για να κερδηθεί χρόνος από τη δημοτική αρχή!

 

Επίσης, ο κ. Σμυρνιώτης έθιξε το ζήτημα του προγραμματισμού των συμβουλίων, λόγω σύμπτωσης με εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ευθύνεται για την καθυστέρηση της αδειοδότησης, καθώς αποφάσισε αρνητικά- μόνο για το Δήμο Τρίπολης-, παρότι είχε λάβει θετική εισήγηση, υπηρεσιακώς. Κατηγόρησε δε την Περιφέρεια για "εξυπηρέτηση συμφερόντων", ενώ δήλωσε ακόμα πως δεν πρόκειται να γίνει κεντρική διαχείριση απορριμμάτων, καθώς προεξόφλησε πως ο ΠΕΣΔΑ-περιφερειακός σχεδιασμός απορριμμάτων-δεν θα "αντέξει" τον ευρωπαϊκό έλεγχο.

 

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε πως το εξώδικο που εστάλη στην ανάδοχο εταιρεία δεν ευσταθεί νομικά, ενώ, όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Δήμαρχος είπε πως "Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, σχετικά με τις παλαιότερες  δεσμεύσεις του,που θα τεθούν και από άλλους συναδέλφους".

 

Μάλιστα, είπε πως  ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε, σε συνάντηση με τους Δημάρχους, στο Μέγαρο Μαξίμου, "Δήμαρχέ μου, αν δεν μας ζητάτε χρήματα, κάντε ότι θέλετε με τα απορρίμματα".

 

Τέλος, ο κ. Παυλής είπε πως μόνος του γνώμονας είναι το συμφέρον των πολιτών και κάλεσε τον κ. Σμυρνιώτη να τοποθετηθεί δημόσια αν στηρίζει αυτή την πολιτική. 

 

Δήλωσε δε πως δεν θα απαντήσει σε κανέναν και καμία που θέλει να κάνει "παιχνιδάκια", νομίζοντας πως θα εμπλέξει τον ίδιο σε "διελκυστίνδα ερωτοαπαντήσεων".

 

Ο κ. Τζιούμης είπε, μεταξύ άλλων, στον κ. Δήμαρχο να σταματήσει τα "μεγάλα λόγια" και να κάνει έστω ένα έργο, διότι ο απολογισμός, μέχρι τώρα, είναι μηδέν.

Ο κ. Παυλής απάντησε πως όσα έργα δημοσιοποιούνται, θα εκτελούνται, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή θα κριθεί στις εκλογές.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.