Πολιτικη

Κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Τσίπρα σε Τρίπολη

Σε σύσκεψη, ανοικτού χαρακτήρα, καλεί η επιτροπή αγωνιστικής "υποδοχής" του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

 

Η παρουσία του πρωθυπουργού και σύσσωμου σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου στο επικείμενο περιφερειακό συνέδριο στην Τρίπολη για την «Ανάπτυξη», με τα γνωστά σχέδια επί χάρτου και τις υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια, δεν μπορεί παρά να είναι προκλητικές για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής μας. 

Όπως στις υπόλοιπες Περιφέρειες στις αντίστοιχες φιέστες, η αντίδραση της κοινωνίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των «θεσμών», υπήρξε έντονη & καταδείχθηκε με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων και πολιτών, έτσι και στην Τρίπολη στις 26 & 27 Φεβρουαρίου πρέπει ο Πρωθυπουργός να λάβει το μήνυμα της αγανάκτησης και της αντίστασης, της οργής και της αντεπίθεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος για 99 χρόνια προς εκποίηση ;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν την ώρα που οδηγούν στη διάλυση τη ΔΕΗ και προχωρούν στην πώληση σε ιδιώτες τις 2 λιγνιτικές Μονάδες μαζί με τα ορυχεία στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης ;

Για ποια ανάπτυξη θα μας μιλήσουν όταν έχουν παραδώσει τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο ;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν όταν η περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη ;

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια ξηλώνονται συστηματικά, θεωρούνται περιττό κρατικό έξοδο που πρέπει να μπει στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% ;

 

H «ανάπτυξη» τους στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια της πολιτικής τους, βασίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ελαστική και «μαύρη» εργασία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, στους πλειστηριασμούς και τη φορολεηλασία, στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο σε ανοικτή Σύσκεψη σωματείων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολιτών, για την οργάνωση κινητοποίησης κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη στις 26 & 27/2.

 

Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στην «ανάπτυξή» τους. Ο λαός δεν γίνεται συνέταιρος ή συναυτουργός της αντικοινωνικής πολιτικής των μνημονίων και της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.