Πολιτικη

"Ομόφωνη απόφαση στη μη πώληση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης"

Συνέντευξη Τύπου για τη ΔΕΗ παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (13/2) ο κ. Ευάγγελος Γούργαρης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Eπιτροπής Αγώνα Μεγαλόπολης.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (12/2) η σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι σύλλογοι και φορείς, ενώ την παρακολούθησαν και αρκετοί κάτοικοι. Ομόφωνη ήταν η απόφαση να κλιμακωθεί ο αγώνας για να μην πουληθεί το λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης, οι λιγνιτικές ομάδες, τα ορυχεία και να μην δημιουργηθεί η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ένας απέραντος σκουπιδότοπος με επικίνδυνα απορρίμματα.

Επίσης αποφασίστηκε, την ώρα που θα πραγματοποιείται το Αναπτυξιακό Συνέδριο, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι φορείς και τα λαϊκά στρώματα της Μεγαλόπολης να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτή την πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε και το κεφάλαιο.

Τέλος, ο κ. Γούργαρης σαν μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κάλεσε όλα τα σωματεία και τους κατοίκους Μεγαλόπολης να αγωνιστούν μαζί για να αποτραπεί το μεγάλο έγκλημα που γίνεται ενάντια στη Μεγαλόπολη, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

 

(Ακολουθεί δελτίο τύπου)

 

Πραγματοποιήθηκε χθες 12/02/2018 σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης, όπου συμμετείχαν: 

- Τα σωματεία Οικοδόμων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Ενέργειας – Ορυχείων - Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης – Χειριστών και βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, 

- Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΔΕΗ – Εμπόρων, 

- Οι σύλλογοι Γυναικών Μεγαλόπολης – Νέων Μεγαλόπολης – Τριτέκνων – Πολυτέκνων Μεγαλόπολης.

- Τη σύσκεψη παρακολούθησαν και αρκετοί κάτοικοι της Μεγαλόπολης. 

Ομόθυμη ήταν η απόφαση των συμμετεχόντων, να κλιμακώσουν τον αγώνα, για να μην πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ, να μη γίνει η Μεγαλόπολη ένας απέραντος σκουπιδότοπος σύμμικτων, βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων.

Αποφασίστηκε την ώρα που η κυβέρνηση και η περιφέρεια θα διοργανώνουν τη φιέστα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» στην Πελοπόννησο, οι κάτοικοι και οι φορείς της Μεγαλόπολης να διαδηλώνουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου, ενάντια σε αυτή την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Η Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης:

• Καλεί σε συσπείρωση και αγώνα και τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς της Μεγαλόπολης, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, για να αποτραπεί το έγκλημα σε βάρος της Μεγαλόπολης

• Θα πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης με συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

• Καλεί τους Μεγαλοπολίτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 6:00 το απόγευμα στην πλ. Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη την ώρα που θα μιλάει ο πρωθυπουργός στο «αναπτυξιακό συνέδριο»

Για την Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης

Συνδικάτα: Ενέργειας – Οικοδόμων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σωματεία:  Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΔΕΗ – Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αναγνωστόπουλος Νίκος - Αναστασόπουλος Άκης - Ανδριανός Ηλίας - Βελισάρης Ηλίας -  Βεργέτης Ηλίας - Γεωργαντάς Γεώργιος - Γούργαρης Βαγγέλης - Δούμουρας Πέτρος - Κουκουλά Χριστίνα -Λαμπρόπουλος Παναγιώτης - Μαράκας Θανάσης - Μπουγιούκου Μαρία - Μπουρσιάνης Γιάννης - Παγανός Κώστας - Παναγουλοπούλου Λίλα -  Σταθουλόπουλος Ηλίας - Σταθουλόπουλος Νώντας.  

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.