Πολιτικη

Η ερήμωση των χωριών της Τρίπολης στο δημοτικό συμβούλιο

Mε μια αναφορά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην τοπική κοινότητα Λεβιδίου, λόγω της παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων τραπεζών αλλά και των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, της 13ης Φεβρουαρίου 2018.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Παπαχρόνης, επεσήμανε πως η ύπαιθρος οδηγείται σε "ερήμωση", καθώς η απουσία υποκαταστημάτων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι αυτονόητο πως δυσκολεύει την καθημερινότητα της δημοτικής περιφέρειας-καθώς, μάλιστα, οι περισσότεροι που παραμένουν στα χωριά είναι ηλικιωμένοι-. Ο κ. Παπαχρόνης δε προέβλεψε πως θα κλείσει και υποκατάστημα τράπεζας στη Δημητσάνα. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η τοποθέτηση και του κυρίου Σταμάτη, μέλους επίσης της πλειοψηφίας.

Προτάθηκε να συνταχθεί ψήφισμα, προκειμένου να επιδοθεί και στον κ. Τσιρώνη, αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί στις 14 Φεβρουαρίου την Αρκαδία.

 

O κ. Τζιούμης, ο μόνος επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας που ήταν παρών στη συζήτηση, επεσήμανε πως συμφωνεί με το ψήφισμα αλλά θα έπρεπε η δημοτική αρχή να λειτουργεί προληπτικά και όχι να "τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, κλαίγοντας". Πρότεινε, μάλιστα, να υπάρξει επιτροπή, με μέλη εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, η οποία σκοπό της θα έχει να θέσει ανάλογα προβλήματα -αλλά και αιτήματα- στον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται στην Τρίπολη στις 27 Φεβρουαρίου, λόγω Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.