Πολιτικη

Τατούλης: "Ανοίγουμε δρόμους με την ενεργειακή κοινότητα"

Εγκρίθηκε από Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, η σύσταση της πρώτης Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας.

 

"Ανοίγουμε δρόμους για τη χώρα με τη σύσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της πρώτης Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της σύστασής της, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018. 

 

"Το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας της Πελοποννήσου είναι το πρώτο στη χώρα και θα αποτελέσει το πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες που θα συσταθούν μετά" δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιουργεί αυτή τη στιγμή την ομπρέλα κάτω από την οποία θα δημιουργηθεί μια σύμπραξη ενεργειακών κοινοτήτων. 

 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή τολμά και αναλαμβάνει πολιτικά ρίσκα, απολύτως τεκμηριωμένα ωστόσο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, τα οποία έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα στους πολίτες και στο βιοτικό τους επίπεδο. 

 

Η δραστηριότητα της ενεργειακής κοινότητας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε αντίθεση ή αντιδιαστολή με τις υφιστάμενες παραγωγικές ενεργειακές δραστηριότητες που εδράζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιθέτως συμπληρώνουν και ενδυναμώνουν το φιλο-περιβαλλοντικό προφίλ και την ποιότητα ζωής στην περιοχή, κάνοντας παράλληλα τους κατοίκους συμμέτοχους και κοινωνούς στα έργα που θα εκπονηθούν.

 

Πρόκειται για μια νέα και ολοκληρωμένη θεσμική παρέμβαση στην κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής οικονομίας στον ενεργειακό τομέα και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας και της καινοτομίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας βάσει των κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας και στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων.

 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος ότι οι Δήμοι, αλλά και κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο μπορεί να συμμετάσχει ή να δημιουργήσει ενεργειακή κοινότητα και αυτό έχει άμεσο αναφορά στη δημοκρατία της ενέργειας. 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.