Πολιτικη

Παρέμβαση Παπαηλιού σε Δάρα, Λεβίδι και Κανδύλα

"Η περίοδος της παγκοσμιοποίησης που διανύει η ανθρωπότητα, έχει οδηγήσει εκτός των άλλων, στο άνοιγμα των συνόρων, όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων, δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

 

Κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε χωριά της Αρκαδίας ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού:

"1. Η περίοδος της παγκοσμιοποίησης που διανύει η ανθρωπότητα, έχει οδηγήσει εκτός των άλλων, στο άνοιγμα των συνόρων, όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων. Η χώρα μας είναι μέλος της Ε.Ε και συνεπώς υπόκειται σε πολιτικές που έχουν συνδιαμορφωθεί και από την ίδια. Δυστυχώς επί πολλά χρόνια η Ελλάδα ήταν τύποις παρούσα αλλά ουσία απούσα από τις ευρωπαϊκές διεργασίες, με αποτέλεσμα πολλοί κανόνες να μην ευνοούν τον αγροτικό τομέα.
2. Επιπλέον η χώρα μας από το 2010 τελεί υπό καθεστώς μνημονίων που έχει επιφέρει πλήγματα στην αγροτική οικονομία. Τα τελευταία 2 ½ χρόνια, καταβάλλεται προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η χώρα και ο αγροτικός τομέας  και να του δοθεί προοπτική ανάταξης.
Η προσδοκώμενη έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, θα επιτρέψει τη χώρα μας να άρει αδικίες, να παρέμβει κυριαρχικά σε ζέοντα ζητήματα που μέχρι τώρα αποτελούσαν απαγορευμένους χώρους. Ταυτόχρονα, στηριγμένη στις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, θα της επιτραπεί να αναταχθεί.
3. Στον αγροτικό χώρο απαιτείται συλλογική δράση και λειτουργία, διότι ο αγρότης μόνος απέναντι στο έμπορο και μεσάζοντα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Επομένως οι συνεταιρισμοί, οι ομάδες παραγωγών και άλλες συλλογικότητες, αποτελούν τη βάση για πρόοδο στον αγροτικό τομέα.
4. Η παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην ύπαιθρο και ο ανοιχτός διάλογος που γίνεται με τους πολίτες, αποδεικνύει ότι η παρούσα κυβέρνηση επιζητεί τη συμμετοχή... παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Κάποιος παλαιός πολιτικός είχε πει κάποτε ότι οι πόρτες των υπουργείων ανοίγουν όχι με το χτύπημα τους αλλά με κλωτσιές. Οι πόρτες αυτής της κυβέρνησης είναι ανοικτές και τα μέλη της επικοινωνούν με τον κόσμο."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.