Πολιτικη

Στον "αέρα" η μεταφορά μαθητών με Ταξί στην Πελοπόννησο(photos)

Σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνδέσμων Ταξί πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στο χώρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, επί της οδού Καλαμών.

Το θέμα που απασχόλησε την εν λόγω σύσκεψη είχε να κάνει με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, σχετικά με τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών.

Ως γνωστόν, πολλοί μαθητές, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταφέρονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου φοιτούν με ταξί, για πρακτικούς λόγους.

Ωστόσο, όπως μας δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ταξί Πελοποννήσου, κ. Ροεινός, στη Λακωνία, με ευθύνη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι σχετικές συμβάσεις ακυρώθηκαν διότι δεν τηρήθηκε το προβλεπόμενο, από το νόμο, χρονοδιάγραμμα υποβολής αυτών για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ροεινός "οι οδηγοί των Ταξί αντιλαμβάνονται την κοινωνική σημασία της μεταφοράς μαθητών, αλλά δεν γίνεται να εμφανίζονται στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και να απευθύνονται στο φιλότιμό μας. Πρέπει να λάβουμε απαντήσεις και την προσωπική δέσμευση του κ. Τατούλη πως το κόστος μεταφοράς θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή, μας έχει κοινοποιηθεί πως οι συμβάσεις είναι άκυρες, το ζήτημα είναι κυρίως νομικής φύσεως. Πως θα κάνουμε τη μεταφορά ενώ βρισκόμαστε στον "αέρα";"

Επιπρόσθετα, ο κ. Ροεινός τόνισε πως αυτό που συνέβη για τη Λακωνία, μπορεί να συμβεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ κατηγόρησε, έμμεσα, τις υπηρεσίες της Περιφερείας για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, σχετικά με την αδυναμία τους να προχωρήσουν-μέσα σε διάστημα 150 ημερών- στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, εφόσον ο προηγούμενος κρίθηκε άκυρος και, κατά συνέπεια, κατέστησαν έκνομες και όσες συμβάσεις προέκυψαν από αυτόν.

 

Nα σημειώσουμε πως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνδέσμου των Ταξί είχε κληθεί να παραστεί και ο ίδιος ο κ. Τατούλης. Ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, ο κ. Περιφερειάρχης δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. 

Εκπρόσωπος της Περιφέρειας βρέθηκε στη συνεδρίαση και, όπως μας δήλωσε, το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και τυπικής σημασίας, οφείλεται δε στις συνεχείς τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντίστοιχων διαγωνισμών. Επιπρόσθετα, η διάφορη ερμηνεία των νόμων, εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμβάλει-ενίοτε- και αυτή σε καθυστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφερειακή Αρχή είναι πεπεισμένη πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λυθεί η όποια "γραφειοκρατική αγκύλωση" και η μεταφορά των μαθητών θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ και οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί θα είναι πλήρως κατοχυρωμένοι.

 Mετά από μια συνεδρίαση που, συχνά, έλαβε χαρακτήρα αντιπαράθεσης μεταξύ των συμμετεχόντων και του εκπροσώπου της Περιφέρειας, δεν λήφθηκε κάποια απόφαση και, κατά συνέπεια, στη μεν Λακωνία οι μεταφορές των μαθητών δεν θα ξεκινήσουν, στην δε υπόλοιπη Πελοπόννησο η παρούσα κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.