Πολιτικη

Εφαρμογή νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής

26 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν ερώτηση στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την εφαρμογή νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής.

Στη νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία της υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρονται με ερώτησή τους προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης 26 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους ο Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Ιάσονας Φωτήλας.

Αναφορές κάνουν λόγο για εγκυκλίους που εκδίδονται από Υπουργεία (π.χ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων) ή φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο (π.χ. Δ.Ε.Η. Α.Ε) βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αίτησης βραχυπρόθεσμων αναρρωτικών αδειών υποχρεούνται να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους ιατρικές βεβαιώσεις από γιατρό συμβεβλημένο με το Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Για το λόγο αυτό ερωτάται η αρμόδια Υπουργός εάν έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία, με ποιον τρόπο προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή του νόμου σχετικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής και εάν θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Εφαρμογή νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής

Όπως έχει καταγγελθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και από άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, η νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρης ισοτιμία της υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, καταστρατηγείται σε κάποιες περιπτώσεις.

Αναφορές κάνουν λόγο για εγκυκλίους που εκδίδονται από Υπουργεία (π.χ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων) ή φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο (π.χ. Δ.Ε.Η. Α.Ε) βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αίτησης βραχυπρόθεσμων αναρρωτικών αδειών υποχρεούνται να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους ιατρικές βεβαιώσεις από γιατρό συμβεβλημένο με το Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τόσο όμως ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας όσο και η νομοθεσία περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής (Ν. 3418/2005 & Ν. 3627/2007) ορίζουν ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό χωρίς επιπλέον περιορισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αν ναι, από ποια Υπουργεία/ Φορείς;

2. Με ποιο τρόπο προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή του νόμου σχετικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής;

3. Θα προχωρήσετε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

1. Κωνσταντίνος Βλάσης

2. Γεώργιος Γεωργαντάς

3. Σάββας Αναστασιάδης

4. Γεώργιος Βαγιωνάς

5. Σοφία Βούλτεψη

6. Γεράσιμος Γιακουμάτος

7. Στέργιος Γιαννάκης

8. Βασίλειος Γιόγιακας

9. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

10. Αθανάσιος Δαβάκης

11. Σταύρος Καλαφάτης

12. Άννα Καραμανλή

13. Γεώργιος Καρασμάνης

14. Χρήστος Κέλλας

15. Όλγα Κεφαλογιάννη

16. Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας

17. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

18. Ανδρέας Κουτσούμπας

19. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη

20. Αθανάσιος Μπούρας

21. Βασίλειος Οικονόμου

22. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

23. Ελένη Ράπτη

24. Κωνσταντίνος Σκρέκας

25. Γεώργιος Στύλιος

26. Ιάσων Φωτήλας

 

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.