Πολιτικη

"Οι επιχειρηματίες αδιαφορούν για τη βρώμικη εικόνα της Πετρινού" (video)

O κ. Παπαδημητρίου μετά τις συνεχόμενες φορές που η εικόνα της πλατείας Πετρινού της πρωινές ώρες ήταν σε δεινή κατάσταση, κάλεσε τους επιχειρηματίες της πλατείας, την Παρασκευή (23/3), στο Δημαρχείο Τρίπολης, ώστε να βρεθεί από κοινού κάποια λύση. 

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Παπαδημητρίου, με τη συγκεκριμένη πρόσκληση - συνάντηση ήθελε να θίξει τη βρώμικη εικόνα της πλατείας Πετρινού τις πρωινές ώρες λόγω των απορριμμάτων έξω από τους κάδους. Η πρόσκληση είχε αποδέκτες 18 επιχειρηματίες της πλατείας, εκ των οποίων, μόνο 2 έδωσαν το παρών στη συνάντηση. 

"Η εικόνα της πλατείας Πετρινού τις πρωινές ώρες είναι σαν χωματερή" , δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου. Δείτε εδώ παλαιότερη αναφορά που είχε κάνει ο κ. Παπαδημητρίου με φωτογραφίες της βρώμικης πλατείας.

Μερικά από τα ερωτήματα που έθιξε ο αντιδήμαρχος είναι τα εξής: "Γιατί τα απορρίμματα δεν είναι μέσα στους κάδους, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες; Οι κάδοι μέσα είναι άδειοι. Πρώτες που βάλλονται είναι οι επιχειρήσεις. Μόνο 2 επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση, οι υπόλοιποι αδιαφορούν."

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το σχέδιο κανονισμού διαβούλευσης είναι έτοιμο, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όσους δεν το τηρούν θα κυμαίνεται από 100 - 200 ευρώ. Το αργότερα σε ένα μήνα θα βρίσκεται σε ισχύ. 

Ένα άλλο πρόβλημα που έθιξε ο κ. Παπαδημητρίου είναι ότι από 1η Απριλίου θα υπάρχει ένα κενό, τελειώνουν οι συμβάσεις με τους εργολάβους και δεν θα υπάρχει προσωπικό να καθαρίζει τα απορρίμματα γύρω από την πλατεία. 

Επισημάνθηκε ότι οι επιχειρηματίες εκτός από ένα πρόβλημα που είχαν καταθέσει τον Μάρτιο του 2017 που αφορούσε το στόμιο του ενός κάδου ότι ήταν στενό, το οποίο αντιμετωπίστηκε μέσα σε μία εβδομάδα, δεν μετέφεραν κάποιο άλλο πρόβλημα στον Δήμο. 

Την άποψή τους για τις αιτίες του προβλήματος κατέθεσαν και οι δύο παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες, ενώ πρόσθεσαν πως οι συνάδελφοι τους ίσως δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στη συνάντηση λόγω φόρτου εργασίας. 

Κλείνοντας, ο διευθυντής Περιβάλλοντος κ. Μητρόπουλος ανέφερε:" το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των καταστημάτων και όχι των πολιτών. Τόνισε, πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι απορρίμματα μπαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση θέλει προσοχή, δεν νοείται να μπαίνουν άλλα υλικά. Όσον αφορά την απουσία των υπολοίπων επιχειρηματιών δήλωσε πως απλά αδιαφορούν, η δουλειά δεν ήταν ο λόγος που δεν ήρθαν. Πρέπει να καταλάβουν πως το πρόβλημα της πλατείας επηρεάζει πρωτίστως τα ίδια τα καταστήματα."

 

Περισσότερες λεπτομέρειες, στα βίντεο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.