Πολιτικη

Τατούλης: "Η Περιφέρεια δημιουργεί μοντέλα για όλη τη χώρα" (video)

Συνέντευξη τύπου για την ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (26/3), κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για την εφαρμογή του έργου: "Υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (κουνούπια, σκνίπες, φλεβοτόμοι). Ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές" για την τριετία 2018 -2019 - 2020.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο καθηγητής Ιατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

 

Ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι: "Είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Έχουμε συνεργασία με πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα και ιδιαίτερα με αυτό της Θεσσαλίας. Δίνουμε την δυνατότητα σε συμμαχίες και είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς."

Στη συνέχεια η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού κα Ελένη Παναγιωτοπούλου τόνισε: "Είναι στρατηγικός ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα της ελονοσίας έχει πάει πολύ καλά και επεκτείνεται. Έχουμε άριστη συνεργασία με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε εγρήγορση και τα προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει."

Έπειτα ο καθηγητής Ιατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είπε χαρακτηριστικά: "Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα το 2011 και το 2015 έστειλα επιστολές στο υπουργείο για να μπορέσει να συνεχιστεί αλλά δεν υπήρχε κονδύλι. Ο Περιφερειάρχης βρήκε τα χρήματα που χρειάζονταν και από τότε το χρηματοδοτεί. Έχουμε οργανωμένο πρόγραμμα γι’ αυτό και τα κρούσματα είναι μηδενικά."

Στο τέλος της συνέντευξης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε: "Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων. Ενεργοποιήσαμε ένα νέο κωδικό στο υπουργείο και αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που παράγει τεχνογνωσία. Έχουμε εξασφαλίσει το πρόγραμμα μέχρι το 2019 και στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε παρατηρητήριο για τη δημόσια υγεία. Τα θέματα δημόσιας υγείας δεν σηκώνουν μοναχικούς δρόμους και οι δημοτικές αρχές κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τόσο σοβαρά θέματα."

Κλείνοντας ο κ. Τατούλης είπε χαρακτηριστικά: "Η Πελοπόννησος δημιουργεί μοντέλα για όλη τη χώρα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουμε προγραμματισμένο και ένα πρόγραμμα κλιματικής αλλαγής. Το παρατηρητήριο θα ασχολείται με όλα τα θέματα της δημόσιας υγείας. Θα είναι το πρώτο παρατηρητήριο που γίνεται στη χώρα και θα λειτουργήσει σαν πυξίδα."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.