Πολιτικη

Τσιαμούλος: "Ανεπάρκεια, ανυπαρξία και μηδενικό έργο"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή (30/3), ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, για τις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην έγκριση των αποτελεσμάτων χρήσης Ισολογισμού – Απολογισμού του Δήμου Τρίπολης έτους 2016 αλλά και για στις εκδηλώσεις του Πάσχα.

Για τον ισολογισμό και απολογισμό του Δήμου, ο κ. Τσιαμούλος υπογράμμισε ότι: "Είναι υποχρεωτικό να γίνεται ο οικονομικός ισολογισμός. Κατ'αρχάς θέλω να συγχαρώ την οικονομική υπηρεσία γιατί λειτουργεί άψογα. Οι οικονομικές καταστάσεις αλλά και η τακτοποίηση των λογαριασμών αποτυπωμένα στο χαρτί ήταν σε μία άριστη μορφή όμως αυτές οι καταστάσεις συνοδεύονται από αριθμούς και οι αριθμοί είναι ψυχροί και είναι αμείλικτοι. Αποτυπώνουν ακριβώς την πλήρη ανυπαρξία στην καθημερινότητα, το μηδενικό έργο σας αλλά και το πώς αντιλαμβάνεστε την ευθύνη-εντολή που σας έχουν δώσει οι πολίτες του Δήμου μας, ως απλοί διαχειριστές.

 

Επισήμανε δε, πως διακρίνει μία τάση της Δημοτικής Αρχής μέσα από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που συμμετέχω, να δαπανά άρον-άρον χρήματα από τα ταμεία και να υλοποιεί παλιές μελέτες, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές. Στη συνέχεια, κατάγγειλε την Δημοτική Αρχή ότι ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος με ζημία για τον τόπο και του πολίτες και έτσι αιτιολόγησε γιατί η παράταξη του ψηφίζει "παρών". 

 

Για τις εκδηλώσεις του Πάσχα, η παράταξη "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" ψήφισε "παρών" και ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι: "θα έπρεπε την άλλη μέρα από αυτό το Πάσχα, να ξεκινήσει μία μεγάλη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να είναι ένα Πάσχα με "brand name", στους πρώτους προορισμούς ανά την Ελλάδα και πρώτος προορισμός για την Περιφέρεια μας, σε συνεργασία με αυτήν."

 

"Μπορεί να προσπαθείτε -είπε στον κ.Βρέντα- αλλά τελικά έως τώρα το αποτέλεσμα κρίνοντας από τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι το επιθυμητό και αυτό που αξίζει να έχει ο Δήμος μας. Θα έπρεπε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τόσα χρήματα που δαπανάτε. Στον εορτασμό του Πάσχα έχει χαθεί αυτή η παλιά αίγλη που υπήρχε".

 

Τόνισε, ότι οι επιτυχημένες εκδηλώσεις έρχονται μέσα από συνεργασίες και συνέργιες. Πρότεινε, δημιουργία άμεσα επιτροπής "Πάσχα στην Τρίπολη" για την μεγαλύτερη -μέχρι πρόσφατα- εορτή του Δήμου. Αρχικός στόχος η προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αύξηση του τουρισμού στον τόπο μας, τόνωση την τοπικής οικονομίας, διάδοση των εθίμων μας και της παράδοσής μας και γενικότερα προστιθέμενη αξία στον Δήμο μας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.