Πολιτικη

Νικολάκου: "Ο κ. Πατσαρίνος αγνοεί την πραγματικότητα"

"Η ανακοίνωση του κ. Πατσαρίνου αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια και τη συνειδητή άγνοιά του σχετικά με το σημαντικό έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Τζάνε - Καλαμάκι", δήλωσε η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

"Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με το Τζάνε – Καλαμάκι, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε: 

"Η ανακοίνωση του κ. Πατσαρίνου αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια και τη συνειδητή άγνοιά του σχετικά με το σημαντικό έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Τζάνε – Καλαμάκι. 

Παρότι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για χρόνια, όπου το συγκεκριμένο έργο έχει εξαντλητικά αναλυθεί, επιλέγει να εμφανίζεται ότι αγνοεί την πραγματικότητα και την επιμέλεια που έχει δείξει η περιφερειακή αρχή για να εξασφαλίσει ένα σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία. 

Μεταχειρίζεται επιλεκτικά πληροφορίες και ψέματα αποκλειστικά και μόνο για να βλάψει την περιφερειακή αρχή, αδιαφορώντας αν παράλληλα βλάπτει το συμφέρον των πολιτών. 

Η αλήθεια είναι απλή και ορατή από τους πολίτες. Το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες, συμπληρώνοντας τις υποδομές της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. 

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη διαχείριση του έργου από την Περιφέρεια, τον ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι υπηρεσίες μας μερίμνησαν ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και να κερδηθεί χρόνος, ενώ παράλληλα έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μετατόπιση των δικτύων. Σε ότι αφορά το κόστος των απαλλοτριώσεων αυτές καθορίστηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ όσες αλλαγές έγιναν στις μελέτες, αυτές απαιτήθηκαν από διάφορους φορείς και από την αλλαγή των κανονισμών. 

Τέλος, σε ότι αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση, αυτή απαιτήθηκε, αφενός, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, που δεν ήταν γνωστά, αφετέρου, λόγω της ανάγκης τήρησης της νόμιμης απόστασης από το πλησιέστερο νόμιμο λατομείο, όπως προβλέπεται από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου. Την καλύτερη απάντηση στην όποια αμφισβήτηση, έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο που ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.  

Το έργο μέχρι το τέλος του 2018 θα ολοκληρωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας και αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες. Τον καλούμε να σταματήσει την πρακτική του αυτή και να πάψει να θεωρεί τους πολίτες «ιθαγενείς»."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.