Πολιτικη

Το θέμα των "υποκλοπών" στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Mε τη συζήτηση, που προκλήθηκε με συλλογή υπογραφών από την μείζονα μειοψηφία όπως προβλέπεται, περί υποκλοπών που έλαβαν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ξεκίνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 10ης Απριλίου

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνος, πήρε πρώτος το λόγο για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα" θεώρησε πως το ζήτημα είναι "μείζον" και, μάλιστα, θα πρέπει να τεθεί-προς καταδίκη- και στο συνέδριο των Περιφερειών, την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πατσαρίνος, αφού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικολάκου, όταν είπε πως το όποιο πόρισμα, θα πρέπει να είναι "απείραχτο", ουσιαστικά κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή πως προσπαθεί να βρει "εχθρούς" στα Μέσα Ενημέρωσης και να διαιωνίσει το υπάρχον καθεστώς αδιαφάνειας και αυταρχισμού που διέπει τη λειτουργία της Περιφέρειας.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως "με την κατάρρευση του παλιού συστήματος, θα βγουν και άλλα στη φόρα". Τέλος, είπε πως η παράταξή του θα ακολουθήσει τον ενδεδειγμένο, δημοκρατικά, δρόμο της πρότασης κειμένου ψηφίσματος προς έγκριση από το συμβούλιο.

Ο κ. Γόντικας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", άσκησε έντονη κριτική στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με το πως αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα εκ μέρους του, κατηγορώντας τον πως "κρυβόταν, μέχρι που αναγκάστηκε να εμφανισθεί σε εορτασμούς και να απαντήσει, ως Πυθία, σε σχετικές ερωτήσεις". Επίσης, όσον αφορά τη συνέντευξη του κ. Τατούλη, στις 10 Απριλίου 2018,  αναρωτήθηκε πότε άλλαξε η στάση της Περιφέρειας  απέναντι σε Μέσα Ενημέρωσης που ήταν κάποτε "φιλικά" απέναντί της.

Τέλος, ο κ. Γόντικας έκανε ολομέτωπη επίθεση στον κ. Τατούλη, λέγοντας πως έχει "φάει πολιτικώς τα ψωμιά του", πως " εγκαταλείπεται από τους υποστηρικτές του" αλλά και πως "ενδιαφέρεται για το μέλλον της κόρης του". Δήλωσε δε πως η "παραπεταμένη κρίση στους κόλπους της παράταξης του κ. Τατούλη είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό στους πολίτες."

Η τοποθέτηση του κ. Γόντικα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε πως κινήθηκε σε "υβριστικά και αντιδεοντολογικά πλαίσια".

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.