Πολιτικη

Απορρίμματα και αδέσποτα: Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής

Οι επικεφαλής των αντιπολιτευομένων δημοτικών παρατάξεων, όπως ήταν επόμενο, έθιξαν, μεταξύ άλλων, και την χρονίζουσα δυσάρεστη κατάσταση που υφίσταται η Τρίπολη, τόσο όσον αφορά τα απορρίμματα αλλά και για τα αδέσποτα

Ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε πως η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει εξελιχθεί σε μόνιμο "αγκάθι" για το Δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, (Μεγαβούνι) λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως "η ιστορία αυτή αποτελεί ντροπή για την αυτοδιοίκηση", ενώ ρώτησε πόσες, τελικά, διαχειρίσεις θα έχει η Τρίπολη από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τροποποίηση του νόμου και καθορίζεται τι ισχύει επακριβώς για τους Δήμους.

 

Ο κ. Τσιαμούλος, αφού έκανε και εκτενή αναφορά στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ- που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, εστίασε και αυτός στο ζήτημα των απορριμμάτων, επισημαίνοντας προς την πλευρά του κ. Παυλή πως πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα.

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Τζιούμης.

 

Οι  απαντήσεις  του κ. Παυλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για το θέμα των αδεσπότων, είχαν, επί της ουσίας, ως εξής:

 

Την τακτική που θα ακολουθήσω θα την κρίνω εγώ και κανένας άλλος. Αυτό που ήθελα να μεταφέρω εγώ στον Υπουργό Εσωτερικών-σ.σ. στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου-, το μετέφερα.

Δεν με απασχολεί ούτε εμένα ούτε κανέναν Δήμαρχο τι λέει ο κ. Φλαμπουράρης, Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με του Δημάρχους Σπάρτης και Κορίνθου. Έχει βγει όντως η απόφαση που αναφέρει ο κ. Σμυρνιώτης, αλλά θα τη δούμε όταν γίνει. Ας κάνουμε εμείς μια πρώτη διαχείριση που έχει ανάγκη η πόλη και όταν γίνει η κεντρική διαχείριση θα δούμε..

Θα δούμε στο τέλος ποια θα είναι η διαχείριση. Το τι θα κάνουμε καθορίζεται από την ΑΕΠΟ και έτσι θα γίνει. Οι πρόσφατες προσπάθειες να σταματήσει το έργο, δεν είχαν αποτέλεσμα. Φυσικά, θα τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στις 4 Μαϊου. Δεν μας τιμά η κατάσταση στον Άγιο Βλάση και πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα.

 

Όσον αφορά τα αδέσποτα, ο κ. Παυλής επεσήμανε πως:

 

 Παρότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ήλθε η Κτηνιατρική Υπηρεσία και ζήτησε ένα σωρό χαρτιά. Οι αδειοδοτήσεις πήραν πολύ χρόνο αλλά τελειώνουμε επιτέλους. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.