Πολιτικη

Μήνυμα Δημάρχου Τρίπολης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το πραγματικό νόημα της εργατικής Πρωτομαγιάς που καθιερώθηκε πριν από 129 χρόνια, ως μια ημέρα αναγνώρισης του ξεσηκωμού των εργατών στο Σικάγο για καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σήμερα φαντάζει πιο σημαντικό από ποτέ.

Η σύγχρονη δυσχερής οικονομική πραγματικότητα, που καταλήγει δυστυχώς σε μια από τις χειρότερες κρίσεις αξιών και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, επαναφέρουν ζωηρά στη μνήμη μας τους παρελθόντες αγώνες για εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και μη διαπραγματεύσιμα.

Ας μη ξεχνάμε ποτέ λοιπόν τις αιτίες που αποτέλεσαν ορόσημο των αγώνων των εργαζομένων και τις αξίες που πρεσβεύουν και αποζητούν. Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμό στις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για ένα καλύτερο και ποιοτικό αύριο.

Η Πρωτομαγιά θα έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίζει όλα τα παραπάνω και να φέρει και πάλι την άνοιξη στην καρδιά μας και στην καθημερινότητά μας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.