Πολιτικη

Στόχος της Περιφέρειας η Ρουμανική Αγορά

Τη Δευτέρα (7/5) πραγματοποιήθηκε συνάντηση τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Ρουμανία στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

"Τουριστικούς Πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ρουμανία υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Βουκουρεστίου και ενόψει της έναρξης της νέας αεροπορικής σύνδεσης Βουκουρεστίου-Καλαμάτας με πτήσεις Charter, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο 2018, με την TaromAirlines.

 Η έναρξη αυτής της νέας σύνδεσης πραγματοποιείται  σε συνέχεια της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε σε συνάντηση εργασίας μεταξύ της κας. Νικολάκου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τουριστικού Πρακτορείου Cocktail, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ.Σταφυλάκη,  κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη GreciaPanorama στο “Parklake” του Βουκουρεστίου, τον περασμένο Ιανουάριο και συνδέει το Βουκουρέστι με τη Μύκονο και την Καλαμάτα. 

Η κα. Νικολάκου αφού καλωσόρισε τους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, η οποία υποστηρίζεται από εξαιρετικά σημαντικά αρχαία ελληνικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά  μνημεία, φυσικό κάλλος, ποιοτική γαστρονομία και πληθώρα επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Κάλεσε, μάλιστα,  τους επαγγελματίες του τουρισμού, εκτός από την περιήγησή τους, να απολαύσουν και να γευτούν και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και εδέσματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τόνισε επίσης πως η Ρουμανική Αγορά αποτελεί στόχο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συμπεριλαμβάνεται στον στρατηγικό της σχεδιασμό, με δεδομένο ότι τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι οι Ρουμάνοι έχουν ως πρώτη επιλογή την Ελλάδα. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ελληνικής καταγωγής Βουλευτή του Ρουμάνικου Κοινοβουλίου κ. DragosGabrielZisopol, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της ελληνικής κοινότητας στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο προώθησης της Πελοποννήσου στη Ρουμανία. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά τη συνάντηση για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από τη Ρουμανία  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς οι Ρουμάνοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για ιστορικές μονές και εκκλησίες, με την κα. Νικολάκου να τονίζει πως, ειδικότερα η Αρκαδία με τα ιστορικά "ασκηταριά", αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τέτοιου τύπου τουρισμό καθώς αποτελεί το «Άγιο Όρος» της Νότιας Ελλάδας. 

Ευχαρίστησε, επιπλέον, το Γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας και τον Προϊστάμενό του κ.Σταφυλάκη, για την καλή και συνεχή συνεργασία με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν, τέλος, οι Ρουμάνοι επαγγελματίες του τουρισμού από τις περιοχές που είχαν ήδη επισκεφτεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την οποία χαρακτήρισαν ως "Αληθινή Ελλάδα" ενώ θεώρησαν πως είναι ευλογία να επισκέπτεται κανείς τη "Μυθική Πελοπόννησο", έναν προορισμό τον οποίο ανεπιφύλακτα θα συνιστούσαν στους πελάτες, αναγνώστες και τηλεθεατές τους αλλά και σε όσους συναναστρέφονται καθώς, όπως τόνισαν, η Πελοπόννησος μπορεί να συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.