Πολιτικη

Βλάσης: "Ποια οικογενειακά επιδόματα καταργούνται"

"Να πάρει θέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς", ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Την επίσημη θέση της Κυβέρνησης και την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις επικείμενες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε μαζί τον αρμόδιο Τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, και άλλους συναδέλφους ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Τη στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν ήδη δει τις συντάξεις τους να υπόκεινται σε μεγάλες μειώσεις ενώ αγωνιούν και για περαιτέρω περικοπές, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σε αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις περί μη εφαρμογής των επικείμενων περικοπών.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: "Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των Ελλήνων συνταξιούχων και να τους δώσει μια υπεύθυνη απάντηση για τις επικείμενες μειώσεις στις συντάξεις τους. Καμία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις δεν έχει ούτε ανακληθεί ούτε τροποποιηθεί και οι περικοπές είναι προ των πυλών, αν η Κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια να τα φέρει στη Βουλή!"

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης και οι συνάδελφοί του βουλευτές της ΝΔ ρωτούν μεταξύ άλλων την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ποιο είναι το ποσό της μείωσης στις συντάξεις που προκύπτει από την προσωπική διαφορά αλλά και και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή. Επιπλέον, ρωτούν ποιο είναι το ποσό των οικογενειακών επιδομάτων που καταργούνται, για κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή.

Ακολουθεί η ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό: 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.