Πολιτικη

winamp wmp real qt

15.000,00 ευρώ για θρησκευτική εκδήλωση στην Τρίπολη (photos)

Ολοκληρώθηκαν οι δυο κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης που διεξήχθησαν στις 17 Μαΐου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης

Mεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ήταν η πραγματοποίηση θρησκευτικής εκδήλωσης στις 22 Μαΐου στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου. 

 

Η εκδήλωση  αφορά, ουσιαστικά, την μεταφορά έκθεσης με ζωγραφικά έργα θρησκευτικού χαρακτήρα που είχε εγκαινιάσει πρόσφατα στο Χρυσοβίτσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εν λόγω έκθεση θα επαναληφθεί στην Τρίπολη, στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη διευθέτηση του χώρου ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για την εν λόγω έκθεση.

Ο κ. Παυλής επεσήμανε πως λόγω των εορτασμών για τους νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο-και μάλιστα καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του δεύτερου-, η Τρίπολη θα παρουσιάσει μεγάλη επισκεψιμότητα. Μέρος του κόστους για τη διευθέτηση του χώρου στο Πνευματικό Κέντρο έχει αναλάβει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Παυλής ανακοίνωσε πως είναι πρόθεση του Δήμου Τρίπολης ο πρώτος όροφος του Πνευματικού Κέντρου στο μέλλον να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εκθέσεις. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές επαφές και με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου το τελευταίο να συνδράμει στην επίτευξη αυτού του σχεδιασμού.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σμυρνιώτης, δήλωσε πως η παράταξη του θα ψηφίσει "παρών" διότι η εισήγηση-οικονομική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  είχε παραπλανητικό τίτλο, σε σχέση με το αντικείμενό της.

 

Κατά τα λοιπά, οι δυο κατεπείγουσες συνεδριάσεις διήρκεσαν μόλις σαράντα λεπτά της ώρας, καθώς μάλιστα δεν προβλεπόταν, σύμφωνα με τον κανονισμό, να γίνουν και ερωτήσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, πριν την καθαυτό διαδικασία.

Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως έγινε αναφορά στο θέμα των αστέγων του Δήμου Τρίπολης και ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ακίνητο στην περιοχή της Τεγέας-που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο- για την στέγαση ανθρώπων που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή. Μάλιστα, ο κ. Νίκου, σύμβουλος της παράταξης του κ. Τσιαμούλου, δήλωσε, για μια ακόμη φορά, πως πρέπει να γίνει καταγραφή των αστέγων.

 

Όλα τα παραπάνω, ειπώθηκαν με αφορμή το πρώτο θέμα της ημερήσια διατάξεως του δημοτικού συμβουλίου που σχετιζόταν με παροχή επισιτιστικής και υλικής συνδρομής σε απόρους, μέσω υποβολής πρότασης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοηθείας.

 

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των περισσοτέρων συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.