Πολιτικη

Πελοπόννησος Α.Ε, σκουπίδια και..μέδουσες στο Περιφερειακό

Η συζήτηση που προκλήθηκε από την επερώτηση του περιφερειακού Συμβούλου, κ. Γόντικα, σχετικά με δαπάνη για κάλυψη υπηρεσιών υποστήριξης, είχε ως κατάληξη την αναφορά από την κ. Νικολάκου στην ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

Η κ. Νικολάκου, για μια κόμη φορά, προανήγγειλε την ολοκλήρωση της διαδικασίας την επόμενη Τετάρτη, μετά από συνεδρίαση της σχετικής Οικονομικής Επιτροπής και αφού, προφανώς, θα έχει προηγηθεί η προσήκουσα διαδικασία, όσον αφορά τους υπολοίπους συμβαλλομένους-Κυβέρνηση, Δημάρχους και ανάδοχο εταιρεία.

Όσον αφορά την ίδια την επερώτηση του κ. Γόντικα, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή και τον ίδιο τον κ. Τατούλη προσωπικά για "συντήρηση κομματικού στρατού, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε.", ενώ ζήτησε συγκεκριμένα έγγραφα που να αποδεικνύουν τη δραστηριότητα της αναπτυξιακής επιχείρησης ΟΤΑ, σε σχέση με προγραμματική σύμβαση που αφορούσε τα έτη 2013-14 υπηρεσίες υποστήριξης επιτροπών και παρακολούθησης του ειδικού, αναπτυξιακού σχεδίου της Περιφέρειας.

 

Η αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου, απάντησε λέγοντας πως το ποσό είναι κατά πολύ κατώτερο από αυτό που αναφέρει ο κ. Γόντικας- με τον τελευταίο να επιμένει πως η δαπάνη ανήλθε στα 868.000,00 ευρώ, ενώ η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε σε ένα ποσό των 300.000,00 ευρώ.

 

Ο κ. Γόντικας κατέθεσε, μάλιστα, στα πρακτικά του Συμβουλίου απόφαση της ΠΕΔ-Ένωση Δήμων Πελοποννήσου- το 2015, η οποία "εξέφραζε προβληματισμό" για την απολογιστική έκθεση της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. κατά την επίμαχη περίοδο.

 

Η κ. Νικολάκου, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε "προσπάθεια σπίλωσης και συκοφαντίας  σε σχέση με το έργο της περιφερειακής αρχής, με αποκλειστική αιτία την ενίσχυση του πολιτικού προφίλ του κ. Τατούλη."

 

Κατέληξε δε, λέγοντας πως "ο πολιτικός "μαϊντανός" κ. Γόντικας, έχει αναλωθεί σε συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, διαπράττοντας πολιτική "αλητεία", μέσω προσωπικών επιθέσεων προς τον κ. Τατούλη και εμένα."

 

Να σημειώσουμε πως το λόγο έλαβε και ο κ. Τατούλης, ο οποίος δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, απλά ενημέρωσε το Συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί στον Κορινθιακό κόλπο σχετικά με τις μέδουσες. Όπως ανέφερε, δεν υφίσταται πρόβλημα μέχρι τώρα και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση, σε περίπτωση που έχουμε το περσινό φαινόμενο του μεγάλου αριθμού μεδουσών σε  αυτή τη θαλάσσια περιοχή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.