Πολιτικη

Έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή για τον Δήμαρχο Τρίπολης

To Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης, σε συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2018, βρήκε ενόχους για το αδίκημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος τους κ. Παυλή και Τότση.

 

Και οι δυο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και θα ασκήσουν έφεση, η οποία και θα εκδικαστεί στο Εφετείο Ναυπλίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κατά πλειοψηφία.

 

Η υπόθεση αφορά ρύπανση εξαιτίας αλόγιστης απόθεσης απορριμμάτων στη θέση "Μαγούλα", της τοπικής κοινότητας Λεβιδίου και οι κατηγορούμενοι ήταν, συνολικά, τρεις: Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Τότσης και ο κ. Τάσος Κακλαμάνος, με τον τελευταίο να αθωώνεται.

 

Ουσιαστικώς, το δικαστήριο θεώρησε πως υπήρξε πλημμελής άσκηση των καθηκόντων των δυο αιρετών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα βλάβη του περιβάλλοντος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.