Πολιτικη

Δέσμευση Σμυρνιώτη για την Κ.Ε.ΔΗ.Τ

Στο θέμα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης της Τρίπολης, αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Σμυρνιώτης στις 4 Ιουνίου 2018

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά τα απορρίμματα, έδωσε, ουσιαστικά, απάντηση σε όσα του καταλόγισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Νίκος Τσιαμούλος.

 

Ο τελευταίος είχε αναφέρει πως επί δημαρχίας Γιάννη Σμυρνιώτη δημιουργήθηκε το "περιβαλλοντικό έγκλημα" της Αγίας Τριάδος, ενώ τόνισε πως ο πρώην Δήμαρχος έχει καταδικαστεί τέσσερις φορές για θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, αφού ξεκαθάρισε πως υπάρχουν μόνο αθωωτικές αποφάσεις για τον ίδιο σχετικά με τα απορρίμματα, κατηγόρησε τον κ. Τσιαμούλο για "επιλεκτική ευαισθησία", καθώς, όπως επεσήμανε, θα περίμενε την ίδια "θέρμη" απ' αυτόν και για το θέμα του Αγίου Βλάση-τοποθεσία που βρίσκεται πλησιέστερα στην περιοχή των Φιλικών από το "Πλάτωμα".

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε, εμφατικά, πως ήταν η δική του δημοτική αρχή αυτή που έκλεισε τη χωματερή στη θέση "Πλάτωμα", αλλά, δυστυχώς, όπως είπε, η ελληνική πολιτεία δεν τίμησε έκτοτε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει επάνω στο αντικείμενο.

 

Όσον αφορά την ΚΕΔΗΤ, ο πρώην Δήμαρχος τόνισε πως έχει έλθει σε επαφή με το σώμα των ελεγκτών που έχει αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο και, όπως είπε, ευελπιστεί πως θα έχουμε σύντομα πόρισμα-το οποίο αναμένουν και οι εισαγγελικές αρχές, καθώς έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εδώ και καιρό. Μάλιστα, ο κ. Σμυρνιώτης υπολόγισε πως, πλέον, το χρέος της ΚΕΔΗΤ απέναντι στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ανέρχεται στα 450.000,00 ευρώ!

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης δεσμεύτηκε πως η δική του δημοτική αρχή, που, όπως είπε, θα προκύψει μετά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για να καταστεί πάλι βιώσιμη και λειτουργική η επιχείρηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.