Πολιτικη

Στις 14 Ιουνίου η υπογραφή για το έργο των απορριμμάτων

"Φέτος ενημερώθηκε η Περιφέρεια για το θέμα της Παλαιόχουνης", δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικολάκου, σχετικά με τις εδαφικές διεκδικήσεις από ιδιώτες σε σημεία που έχουν οριστεί ως χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ως εισηγήτρια του θέματος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Πελοπόννησο. Τα επιμέρους ζητήματα έχουν επιλυθεί και το έργο, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης.

Η εταιρεία ζήτησε, πρόσφατα, τη συνδρομή μας, σχετικά με διεκδικήσεις γης που προέκυψαν.

Καλούμαστε να υλοποιήσουμε μια απαραίτητη διαδικασία, τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, για να μην τεθεί σε κίνδυνο ένα έργο δημοσίου συμφέροντος.

Τονίζω, και πάλι, πως η εταιρεία μας ενημέρωσε πρόσφατα, για πρώτη φορά, γι' αυτές τις διεκδικήσεις".

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνος, δήλωσε πως ο νόμος ορίζει σαφώς πως δικαίωμα εφαρμογής αναγκαστικών απαλλοτριώσεων έχει μόνο ο αρμόδιος φορέας, στην προκειμένη ο ΦοΔΣα.

Ρώτησε, δε, για ποιο λόγο παίρνει το θέμα πάνω της η Περιφέρεια. Η κ. Νικολάκου απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα δικαστική η άλλη που να αφορά το έργο και, μάλιστα, προσδιόρισε επακριβώς την Πέμπτη, 14 η Ιουνίου ως ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 

Η κ. Νικολάκου προσέθεσε πως η σχετική διακήρυξη είναι σαφής και ορίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως υπεύθυνη για την εφαρμογή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.