Πολιτικη

"Απαλλοτριώσεις για την ΤΕΡΝΑ"

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στο ΠεΣυ Πελοποννήσου στο θέμα: Απαλλοτριώσεις για την ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"Κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επελέγη για να τελειώσει τις βρώμικες δουλειές, αποφάσισε να ολοκληρώσει και το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Με εντολή της ΤΕΡΝΑ ο κ Τατούλης και ο κ Στρατηγάκος συγκάλεσαν τη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ, θέλουν να νομιμοποιήσετε και τις τελευταίες απαιτήσεις της. 

Οι σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσετε με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, την αρπαγή της γης από τους κατοίκους της Παλαιόχουνης και της Σκάλας για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ.

Με βάση αυτή την απόφαση τις επόμενες μέρες, η Κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή, θα τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά υπογράφοντας με την ΤΕΡΝΑ τη σύμβαση ΣΔΙΤ. 

Οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, έχετε τεράστιες ευθύνες.

Σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ και τη συναίνεση των Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με απόλυτη αδιαφάνεια και απαράδεκτες μεθοδεύσεις διαμορφώσατε τους όρους της ΣΔΙΤ που διασφαλίζουν στην εταιρεία υψηλή εγγυημένη κερδοφορία για 28 τουλάχιστον χρόνια και έχουν σοβαρές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Υιοθετήσατε την περιβόητη ιδιωτική χωροθέτηση, δηλαδή τη χωροθέτηση που υπηρετεί τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και αδιαφορεί για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Γνωρίζετε τα αποτελέσματα:

Κόντρα στην κοινή λογική (ας μη μιλήσουμε για ορθολογισμό) το κεντροβαρές σημείο της πρώτης διαχειριστικής ενότητας, που έχει τους Νομούς Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας, βρίσκεται στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας (λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με την Μεσσηνία) και χωροθετούνται εκεί η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ.

Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της τρίτης  διαχειριστικής ενότητας σε αντίθεση με τις απόψεις των υπηρεσιών μας και πολλών επιστημονικών φορέων χωροθετούνται πάνω στο μοναδικό αξιόλογο υδροφόρο ορίζοντα της Νότιας Λακωνίας στη Σκάλα σε περιοχή που η Εθνική Επιτροπή Υδάτων έχει κηρύξει προστατευόμενη  και είναι σε γη Υψηλής Παραγωγικότητας.

Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της δεύτερης διαχειριστικής ενότητας χωροθετούνται στην Καλλιρόη Μεσσηνίας σε γη Υψηλής Παραγωγικότητας και πάνω σε σεισμογενές ρήγμα. 

Γι΄ αυτές τις εγκληματικές χωροθετήσεις η ΤΕΡΝΑ δεν εκπλήρωσε ούτε τους όρους που μαζί φτιάξατε για την απόκτηση της απαιτουμένης γης και αρκέστηκε σε ένα περίγραμμα που περιελάμβανε τις επιθυμίες της.

Εσείς παρότι γνωρίζατε ότι δεν πληρεί τους όρους εγκρίνατε τη ΜΠΕ αποδεχόμενοι ότι όλα είναι εντάξει και ανακηρύξατε ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ.

Τώρα μπροστά στην ανάγκη να υπογραφή η ΣΔΙΤ, αναγκάζεται η ίδια η ΤΕΡΝΑ να επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πληρεί τους όρους ιδιαίτερα της παραγράφου 3 του άρθρου 23 της Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (ΠΥΔΠ), σας λέει ότι δεν είναι εντάξει και σας εντέλει να προχωρήσετε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων που περιέχει το περίγραμμά της.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ – Κ.Α θα επιτελέσετε άλλη μια φορά το καθήκον σας απέναντι στην εταιρεία.

κ Τατούλη 

Στα πανηγύρια που θα στήσετε με την κυβέρνηση και την ΤΕΡΝΑ, δεν ξέρω αν θα παρευρεθούν τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαι σίγουρος όμως ότι θα είναι υπερήφανα γιατί τους όρους που θα υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους ενέκριναν αυτοί μαζί με την επιλογή της ΤΕΡΝΑ ως αναδόχου και πανηγυρίσατε το γεγονός στις 29-7-2013 με την συμμετοχή 5 Υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και πολλών παραγόντων.

Θα καμαρώνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που οι Περιφερειακοί τους Σύμβουλοι τελείωσαν τη δουλειά και η σύμβαση ΣΔΙΤ που θα υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα περιέχει ακριβώς τους  δικούς τους απαράδεκτους όρους για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Αυτή η κατάληξη, αναμενόμενη για εμάς, πρέπει να προβληματίσει τους λαϊκούς ανθρώπους και να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Δεν μπορεί να περιμένουν φιλολαϊκές λύσεις από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης.

Τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με νομικές διαδικασίες.

Ότι έχουμε κατακτήσει είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Χωρίς άλλες καθυστερήσεις να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε τη  μόνη φιλολαϊκή διέξοδο που είναι, η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια, και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων.

Όσοι ψηφίσετε υπέρ των απαλλοτριώσεων θα έχετε και την ευθύνη για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες που θα φορτώσετε τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Εμείς ψηφίζουμε κατά των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και για την Παλαιόχουνη και για την Λακωνία."  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.