Πολιτικη

O Βόσνος στη Βουλή για το "Πλοίο της Ειρήνης" (video, photos)

Την Τετάρτη (6/6) κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο της Ειρήνης προερχόμενο από την Ιαπωνία, με επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Το πλοίο πραγματοποιεί ταξίδια σε όλον τον κόσμο, με αιτήματα την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, αλλά και τη δημιουργία αποπυρηνικοποιημένων ζωνών στη Χερσόνησο της Κορέας και στη Μέση Ανατολή.

Στο πλοίο επιβαίνουν πολλοί ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων δύο επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (χιμπακούσα), ο Κότζι Ουέντα και η Τερούμι Κουραμόρι. Συνολικά στο Πλοίο της Ειρήνης επιβαίνουν 1.400 πολίτες της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Σιγκαπούρης κι άλλων χωρών της Ασίας, μαζί με ακτιβιστές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Ελληνικές οργανώσεις ειρήνης υποδέχτηκαν το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, με παρόντες τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και τον βουλευτή Πειραιά Θ. Δρίτσα. Την ομάδα καλωσόρισε ο Π. Τριγάζης, μέλος της Κ.Ε. και συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Βόσνος συμμετείχε ως πρ. δήμαρχος Τεγέας, της γενέτειρας  του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, στην υποδοχή του πλοίου της Ειρήνης (Peace Boat), στον Πειραιά και στη Βουλή.

Εκεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, σε ειδική εκδήλωση, υποδέχτηκε μαζί με τον σύνδεσμο Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας, τους Ειρηνιστές από την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Βόσνος στη Βουλή, τοποθετούμενος αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση Τεγέας και Τρίπολης, με την Ειρήνη και τον Ολυμπισμό. 

Επίσης υπενθύμισε τη συμμετοχή του δήμου Τρίπολης στο δίκτυο των δημάρχων για την Ειρήνη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. το 2017, που ίδρυσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα για τον Παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό και την απαγόρευση της χρήσης των όπλων μαζικής καταστροφής στον πλανήτης μας.

 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

 

 

Πηγή: left.gr

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.